FlexiQ, het nieuwe spellenmerk met als missie om het aanpassingsvermogen te boosten door middel van zijn educatieve, maar tegelijk superleuk...

FlexiQ: speelgoed van het Jaar

FlexiQ, het nieuwe spellenmerk met als missie om het aanpassingsvermogen te boosten door middel van zijn educatieve, maar tegelijk superleuke spellen, heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt door de Speelgoed van het Jaar award 2023 in de wacht te slepen. Het strategische spel Orbito werd bekroond met deze prestigieuze prijs tijdens de jaarlijkse Speelgoed van het Jaar awards in de categorie denk- en logicaspellen.

 

FlexiQ positioneert zich in de markt als een spellenmerk dat het aanpassingsvermogen van kinderen en volwassenen wil boosten met behulp van de 6 unieke FlexiQ skills. Dit doen ze aan de hand van hun educatieve spellen die verschillende coole twists bevatten en vooral fun zijn. Het FlexiQ assortiment is ontstaan uit wetenschappelijke modellen, maar ook uit praktijkervaring van therapeuten en neuropsychologen. De spellen zijn gemaakt voor kinderen vanaf 5 jaar en spreken met hun originele spelmechanismes, korte spelduur, eenvoudige en intuïtieve regels, hoge herspeelbaarheid, geen tot beperkt geluk en aantrekkelijk design zowel jong als oud aan. 


Go with the flow & get 4-in-a-row!
Orbito, het spel gemaakt voor sluwe denkers, is dé strategische topper in het FlexiQ assortiment. Het fun, snelle en tactische spel is geschikt voor het volledige gezin. Jij moet alleen de juiste strategische tegenspeler weten te strikken. Kies je voor je broertje van 7 of ga je de strijd aan met je mama, het spel zorgt voor 100% plezier voor iedereen. Naast het boosten van je aanpassingsvermogen, speelt het spel ook in op je planmatig denken en strategisch schakelen.

Het doel is simpel: plaats afwisselend je knikkers op het bewegende spelbord en probeer vier knikkers van jouw kleur in een horizontale, verticale of diagonale lijn te krijgen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Orbito zou namelijk geen FlexiQ game zijn als het geen coole twist had om je te verplichten anders te denken om de juiste oplossing te vinden. Daarom eindig je je zet met het indrukken van de Orbito-knop, waardoor alle knikkers één positie in hun 'orbit' verschuiven. Dit leidt tot voortdurende veranderingen van alle knikkerposities, zelfs met vooraf vastgestelde 'orbits', en daagt daarmee het aanpassingsvermogen uit van zelfs de meest ervaren spelers.


Orbito (7+)
Sta jij bekend als de strateeg van het gezin of wil je het tactisch inzicht van je kids aanscherpen? Orbito is een spel op maat van sluwe denkers.
 
Make a Mooove! (5+)
Help de dieren om de berg fruit op te ruimen. Vind als eerste de juiste fruitsoort of haal het beest in jezelf naar boven, want misschien MOEOE-t je wel een dierengeluid maken.
 

Switch It! (6+)
Switch It! is een waanzinnig spannend observatiespel voor vliegensvlugge spelers. Pas je in een vingerknip aan aan de dag- en nachtomstandigheden en spot als eerste de gezochte kleur of de figuur die het meest voorkomt, maar pas op voor de speciale voorwerpen!


 
Unieke FlexiQ vaardigheden: Aanpassingsvermogen, perceptiesnelheid en reactiesnelheid
Ben jij een snelle denker, tactisch genie of is je tegenstander plagen meer je ding? Dan zit je bij FlexiQ altijd goed! Naast de 6 unieke FlexiQ skills oefen je met de spelletjes namelijk ook een heleboel andere belangrijke basisvaardigheden. Ben je benieuwd welk spel het best bij jou past? Doe hier dan de quiz en kom er achter welk spel ideaal voor jou is!

 

 

Meer weten?

https://flexiqgames.com/