De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft de Apple Original Film De jongen, de mol, de vos en het paard, gebaseerd op het gelijkn...

Een Oscar voor De jongen, de mol, de vos en het paard

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft de Apple Original Film De jongen, de mol, de vos en het paard, gebaseerd op het gelijknamige boek van Charlie Mackesy, uitgeroepen tot beste korte animatiefilm.

 

Het oordeel van de jury: "De film is een ode aan de kracht van onze gedeelde menselijkheid en wordt geprezen als een ‘diep en verbluffend kunstwerk’ (Collider) ‘dat de prachtige illustraties vertaalt in handgetekende animatie’ (IndieWire) en daarmee een ‘aangrijpend verhaal over liefde en hoop vertelt’ (The Independent)."

Andere lovende woorden over de film: ‘De jongen, de mol, de vos en het paard belicht de magie van het ontdekken van verbinding op onverwachte plaatsen’ en ‘dit krachtige verhaal heeft een diepe indruk gemaakt op kijkers over de hele wereld en heeft laten zien dat het nooit te laat is om meer compassie, empathie en vriendelijkheid in ons dagelijks leven te verspreiden, ongeacht hoe oud je bent of waar je woont.

De jongen, de mol, de vos en het paard – het geanimeerde verhaal volgt de onwaarschijnlijke vriendschap van een nieuwsgierige jongen, een wijze mol, een bedachtzame vos en een krachtig paard die samen reizen in de zoektocht van de jongen naar thuis. Het verhaal is met liefde vertaald door Arthur Japin. 

 

Ik hoop dat dit boek je moed geeft en het gevoel dat je geliefd bent. Denk er altijd aan dat jij ertoe doet, en dat jij aan deze wereld iets toevoegt wat niemand anders heeft.’ – Charlie MackesyMeer weten?

https://www.vbkbelgie.be/boek/de-jongen-de-mol-de-vos-en-het-paard-het-geanimeerde-verhaal/