De populaire jeugdreeks For Girls Only! verandert van naam en wordt For Friends Only! De inhoud van de jeugdboeken evolueerde al mee met de ...

For Friends Only!

De populaire jeugdreeks For Girls Only! verandert van naam en wordt For Friends Only! De inhoud van de jeugdboeken evolueerde al mee met de tijd, en zo kan de reeksnaam niet achterblijven. En dat brengt nog een verandering met zich mee: er komt een extra vriendengroep in de reeks. Wat zullen de vriendinnen van Yééék daarvan vinden?

 

Sneakers met tranen
(Hetty van Aar, met illustraties van Annelies Vandenbosch)

Yelien heeft nieuwe sneakers, het laatste paar uit de sale. Met hartjes in haar ogen kijkt Eline ernaar. Die wil ze ook! Maar zal dat lukken? Mevrouw Peeters komt met schokkend nieuws: na de vakantie trekken ze in bij een andere school. In de nieuwe klassen komen leerlingen van beide scholen. Blijven de vriendinnen dan nog wel bij elkaar? Intussen twijfelt Yelien over haar en Stan. Zijn ze nog verliefd, of zijn ze vrienden? Eline twijfelt ook over haar gevoel voor Melle. Als ze Kareem ziet, de basketballer van haar toekomstige school, wordt ze op slag verliefd op hem. Maar dan ziet ze Yelien en Kareem samen op een bankje, hun hoofden dicht tegen elkaar. Ze draait zich om, rent zonder te kijken de straat op en wordt geschept door een scooter. Yelien blijft bij haar, terwijl de tranen over haar sneakers druppen.Meer weten?

www.standaarduitgeverij.be/