Er is weer heel wat nieuws uit stripland! GameKeepers Mats en Sari beleven hun eerste stripavontuur en nemen het op tegen superschurk Villan...

Nieuws uit stripland

Er is weer heel wat nieuws uit stripland! GameKeepers Mats en Sari beleven hun eerste stripavontuur en nemen het op tegen superschurk Villano. Geen schurken voor de Nachtwacht, zij vechten uitzonderlijk... tegen elkaar! Jommeke en co duwen de gaspedaal in en racen er op los terwijl Jerom zijn beste acteertalent bovenhaalt voor een nieuwe Hollywoodfilm. De Buurtpolitie vermoedt dat er een dief in hun midden schuilt en ook De zusjes Duizendblad zitten met een mysterie. Terwijl de dolle hondenavonturen zorgen voor de nodige hilariteit, is Lotta tot over haar oren verslingerd, euh... verliefd! De slingers worden wél opgehangen voor het vijfentwintigjarige bestaan van de Kampioenenreeks, en ook Urbanus zegt geen nee tegen een feestje!


1 Superhelden Strijd
Mats en Sari moeten de superheldengame “Superhero Clash” spelen. Om dit spel te winnen, moeten ze een superheldenmasker tot bij de verzwakte superheldin Paragona brengen. Met de kracht uit dat masker kan ze terug over de superheldenstad Power City regeren. De GameKeepers hebben slechts tijd tot zonsondergang. De superschurk Villano, die wordt bestuurd door GameMaster, stelt alles in het werk om hun missie te laten falen zodat hij zelf de macht over de stad voor altijd kan overnemen. Slagen Mats en Sari in hun opdracht of betekent dit het einde van de superheldenwereld én van de echte wereld?

 

11 Het vervloekte toernooi
Als Schemermeer wordt geteisterd door een vreemde mistbank gaat het alarm af bij Keelin. Bezoek uit de onderwereld! Gelukkig is de Nachtwacht er snel bij en sturen ze als een perfect team de gevaarlijke bezoeker terug naar het duistere hart. Maar daarna krijgt Vega een heel bijzonder bericht. De Nachtwacht moet één van hen aanduiden als leider van de drie. Ze proberen iemand aan te stellen maar komen er niet uit en dus worden ze door Vega verplicht een wedstrijd te houden. Ze moeten samen een eeuwenoude vloek oplossen en de Nachtwachter die het beste werk levert tijdens het onderzoek zal de leider worden. Vega is hierbij de scheidsrechter. Tot het plots duidelijk wordt dat Vega zich vreemd gedraagt. En als ten slotte de ware toedracht van de vloek aan het licht komt, dreigt alles verschrikkelijk fout te lopen. 

 

 

311 De Jampuddingcup
Racen met Jommeke en zijn vrienden! Op zolder bij Mic Mac Jampudding vinden Jommeke en zijn vrienden enkele oude trapautootjes die hen op een idee brengen. Ze organiseren een rally! Chicky en Chucky Mac Rum zijn er als de kippen bij. Ze willen koste wat het kost Jommeke en zijn vrienden in het stof laten bijten. Of ze daarbij alles volgens de regels van de kunst doen, is nog maar de vraag.

 

 

364 De gulden krijger

Jerom krijgt de hoofdrol in een Hollywoodfilm over native Americans. Een superheldenproductie waarin hij De gulden krijger speelt, een supersterke indiaan. Maar de opnamen worden gesaboteerd en het is duidelijk dat men Jerom naar het leven staat. Suske en Wiske gaan op zoek naar de daders en ontdekken zo het bestaan van een oude legende over een eeuwenoude goudschat. De zoektocht wordt aangevat maar al snel beseffen ze niet alleen te zijn. 

 

 

18 Het Waarheidsmasker

Een oud Afrikaans masker is ontvreemd uit het kasteel van de barones Van Strapatsen. Wanneer op een bewijsstuk de vingerafdrukken van poetsvrouw Gonda worden teruggevonden, is de achterdocht groot bij het team van de Buurtpolitie. Gonda beweert echter dat het om een vergissing gaat. Tijdens het schoonmaken heeft ze het bewijsstuk aangeraakt. Tegelijk heeft ze ook alle bestanden van de computer gewist. Een professionele fout, oordeelt de commissaris en hij ontslaat haar. Gonda kan niet anders dan zelf de maskerroof op te lossen zodat ze haar job als poetsvrouw terugkrijgt. 


3 De schat van Lucy

De zusjes Duizendblad kaarten de klimaatopwarming aan. De moeder van de zusjes Duizendblad heeft hen ingeschreven voor een vakantiekamp aan de Normandische kust. Daar maken Lucy, Sarah en Cassiopeia kennis met de Atlantische Oceaan, het spreekwoordelijke hondenweer, de traditionele rustieke vuurtoren, de prachtige natuur en... een enorme walvis die plotseling aanspoelt op het strand! Voor Lucy is er geen twijfel mogelijk: het dier is gekomen om hen te waarschuwen voor een ernstig gevaar! De plaatselijke bevolking deelt deze bezorgdheid niet en denkt dat Lucy een zeer levendige fantasie heeft. Ze zijn ervan overtuigd dat ze zelfs bijna de legende van de vrouw die in de vuurtoren woonde en daar een schat achterliet zou kunnen geloven... Zal het jongste zusje Duizendblad erin slagen de bevolking naar haar te doen luisteren?

 

2 Dolle hondenavonturen 2

Het leven is te kort om maar één hond te hebben. Honden zijn de dieren die het dichtst bij ons staan en toch weten we niet veel over hen, behalve dan dat ze een pootje kunnen geven, dat ze graag op de bank zitten en dat ze bereid zijn grote risico’s te nemen voor een worstje. Dit album onderzoekt alle aspecten van de relatie tussen mens en hond: opvoeding, gedrag, voeding, socialisatie, verzorging, spel en training (van het baasje?). Er wordt steeds vermeld over welke rassen het gaat. Wat zou het gemakkelijk zijn als ze allemaal hetzelfde karakter hadden! 

 

 

5 Lotta is verslingerd
“Tijdloos, grappig en eigenlijk ook best wel schattig.” Lotta doet alles op haar eigen manier. Soms een beetje onhandig, maar altijd met goede bedoelingen. Samen met haar vader, oma Toeps, zusje Elfie en haar beste vriendin Bien beleeft ze elke dag kleine en grote avonturen.

 

 

25 jaar F.C. De Kampioenen-strips-special
Vier samen met de Kampioenen het vijfentwintigjarige bestaan van de reeks! Met tal van spelletjes en de volgende drie verhalen: Kampioen zijn is plezant!, Het geval Pacale en De pakjesoorlog.



De Hiernamaalsspecial

De Hiernamaalsspecial van Urbanus bevat tal van leuke spelletjes en drie heilige avonturen: De flopschepper (82), Het gat van de duivel (113) en De spacevarkens (144). 




Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be