Emiel testte voor ons Drijfzand van Megableu uit. We stuurden hem als ontdekkingsreiziger richting het kamp. Missie? Daar veilig aankomen. O...

Constant gelachen en gegibberd

Emiel testte voor ons Drijfzand van Megableu uit. We stuurden hem als ontdekkingsreiziger richting het kamp. Missie? Daar veilig aankomen. Onderweg wordt hij overspoeld door modderstromen, slingert hij van liaan naar liaan en moet hij hoog en droog op een veilige rots zien te landen. Komt Emiel als eerste bij het kamp? #publiciteit

 

"Toen we de doos openden en het spelbord openlegden, verschoten we van de drukke indruk dat het ons gaf. Veel vakjes met verschillende soorten opdrachten op. Het zag er wel spannend uit. Dat de mannetjes in stukjes uit elkaar vielen vond Emiel ook heel grappig. (Kijk, ik ben enkel een hoofdje mama). Na de start van het spel leek het eerst wel wat ingewikkeld, maar eens bezig viel dit goed mee. We speelden het spel zowel met de jongste van zes, als de bomma van 80. Vooral voor bomma was het wat wennen", vertelt mama Kristl.

 "Als je wat pech hebt, kan je heel lang blijven hangen of moet je telkens terugkeren naar een aantal plaatsen terug. Gelukkig had de jongste dit niet voor en kon hij wel verder. Soms hebben we wat moeten helpen, want je mag ook keuzes maken. Als je niet goed genoeg logisch nadenkt, kan het slechter voor je uitdraaien. Tactisch nadenken blijkt dus ook belangrijk te zijn. Maar mits wat hints, lukte het iedereen wel om verder te geraken. Je kan ook gelukkig niet volledig verdwijnen in het drijfzand. (de hoed blijft steeds boven). En met wat geluk groei je telkens terug wat aan. Maar zelfs al heb je enkel de hoed, kan je toch winnen.
Emiel vond het superspannend, zeker omdat hij na een tijdje toch vooraan in een race met papa zat. Mama en bomma bleven wat achter. Het spel duurde ook redelijk lang, wegens het regelmatige terugkeren van spelers.
"

 

 


"Het is leuk dat het spel constant kan veranderen. Het blijft dus spannend tot op het einde. Ook de grappige mannetjes die telkens krimpen (help ik ben mijn voeten kwijt...) en terug aangroeien zijn fijn. Je merkt ook dat je op de duur goed leert om tactisch na te denken voor je beslissingen neemt bij keuzes. Je hebt ook wat geluk nodig om goed te dobbelen. Dus het spel kan telkens veranderen."

 "Het spelbord zelf ziet er wat druk uit. Een iets rustiger uitziend bord zou leuk zijn. Maar dat kon de jongste niet deren. Voor de bomma was dit dan weer wat verwarrend. We zouden het spel zeker aanraden! Het is een heel fijn spel. Je weet niet hoe lang het zal duren, maar er werd constant gelachen en gegibberd. Dus de tijd is niet belangrijk meer. Dus als je wil genieten van een fijn familiespel, grijp dan naar Drijfzand! Heel fijn spel! Hier hebben we veel geniet van!"

 

 

Meer weten?

https://www.megableu.com/nl/drijfzand.php

#publiciteit