Esther en haar 2 lieve dochters kregen van ons de opdracht om Escape Room The Game Jumanji Family Edition uit te testen. En dat deden onze N...

Verbreek de vloek

Esther en haar 2 lieve dochters kregen van ons de opdracht om Escape Room The Game Jumanji Family Edition uit te testen. En dat deden onze Noorderburen met heel véél plezier. En zo zie je maar, Getest op kinderen gaat internationaal!


"Onze eerste indruk was dat de doos er mooi uitziet, spannend! Wel een beetje een jongensachtige uitstraling... Het is leuk dat er drie spellen in zitten en behoorlijk wat sleutels om actief mee bezig te gaan. De hintkaartjes die je op een speciale manier kunt lezen en hierdoor iets verder kunt komt maken het prettig! (Hoe dat vertellen we natuurlijk niet.) Wat leuk dat de timer leuk dubbele functies heeft", vertelt mama Esther.

 "Het spel is pittig, maar samen met ouders (en online antwoorden) aardig op te lossen. Je moet echt verder kijken dan je neus lang is, zoals dat hoort bij een escaperoom. We vinden het leuk dat er drie verschillende escaperooms inzitten. Wij hebben als eerste ‘De drummende kast’ gemaakt. De eerste ronde was best lastig, omdat er voor ons geen logica in de volgorde van de antwoorden zaten. Bij de tweede en derde ronde was dit wel het geval."

 "Gelukkig hebben ze er over nagedacht om de antwoorden online te zetten, zodat het frustratieniveau niet te ver omhooggaat. Als ouders zijnde kun je dan een kleine tip geven, waardoor de kinderen een succeservaring krijgen."

"Als tweede hebben we de ‘Verbreek de vloek’ gedaan. Doordat je al een escaperoom hebt gemaakt is dit alweer een stuk duidelijker. Hier was de volgorde duidelijker aangegeven. Wat voor de kinderen een prettige bijeenkomst was. Als laatste hebben we de ‘Zoektocht naar Jesse’ gedaan. De kinderen werden steeds beter in het oplossen en anders denken tijdens de spellen."


 

"De grootste troef van deze escaperooms is:
* de antwoorden op de puzzels online 

* dat de spellen herspeelbaar zijn. Je kunt via de sites bepaalde onderdelen nogmaals uitprinten, waardoor je eventueel het spel weer kunt verkopen of aan vrienden geven."

 

"Het spel kan nog leuker gemaakt worden door:

* Level 1 er ook in te doen. Soms waren de puzzels best ver te zoeken.  

* Een pauze-knop op de timer, zodat we ook de mooie tekst van de opdracht even rustig konden lezen. Als je deze ook nog in de tijd wil lezen gaat er teveel tijd verloren van het spel.  * een timer met een volumeknop."

"Escape Room The Game Jumanji Family Edition voor ons in 5 woorden: mooi artwork, pittig, herspeelbaar, levels/niveau én familiespel. Wij zouden het product aanraden aan fervent spelers van escaperooms vanaf 13 jaar."Meer weten?

https://identitygames.nl/onze-spellen/