Meer dan 10 jaar werd er aan de film Ook muizen gaan naar de hemel gewerkt. En dat zag je! Dit is één van de mooiste jeugdfilms die Elien en...

Ook muizen gaan naar de hemel

Meer dan 10 jaar werd er aan de film Ook muizen gaan naar de hemel gewerkt. En dat zag je! Dit is één van de mooiste jeugdfilms die Elien en ik al zagen. Zo hartverwarmend mooi. Je moet hem echt gezien hebben!
 

We gingen zaterdag naar het openingsfeest van het JEF Filmfestival in Kinepolis Antwerpen. Ook muizen gaan naar de hemel ging er in première. Deze prachtige stop-motionfilm is er eentje voor de hele familie, over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van vriendschap.

 


Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden.

 


Muis en Vos zijn zo ontzettend schattig samen. In het begin loopt hun relatie wat stroef, zelfs als ze letterlijk aan elkaar hangen in de hemel. Maar al snel groeien ze onvoorwaardelijk naar elkaar toe. Ze gaan door dik en dun voor elkaar, wat alle anderen ook zeggen of denken. En ze hebben het eigenlijk best naar hun zin, daar in de hemel. Muis gaat op zoek naar haar lieve papa en Vos helpt haar hierbij. Onderweg beleven ze knotsgekke en gevaarlijke avonturen. Super mooi gemaakt, gezellige stemmen, mooie beelden, hartverwarmende personages, vertederende scènes, ontroerend verhaal. Je hoort het: wij gebruiken superlatieven. Want echt... dit was zo'n mooie film! Toen Elien na de film 1 knop mocht indrukken, was er ook geen twijfel mogelijk. Wauw!

 


Vanaf 23 februari in de Vlaamse bioscopen te zien: Lumière Antwerpen, Lumière Brugge, Kinepolis Antwerpen, Lumière Mechelen, Cinema ZED (Leuven), Cinema Central Ninove, The Roxy Theatre (Koersel), Ciné-Aalst Palace, BUDA (Kortrijk)

Meer weten?

https://www.jeugdfilm.be/film/ook-muizen-gaan-naar-de-hemel