Het is lang geleden dat we nog in een spelletjesboek werkten. We hebben er nochtans nog een hele stapel liggen. Maar, en ik citeer, " d...

Los het op!

Het is lang geleden dat we nog in een spelletjesboek werkten. We hebben er nochtans nog een hele stapel liggen. Maar, en ik citeer, "die zijn saai en niet leuk!" Tot deze week... Pronto's spelletjesboek in de brievenbus zat. Los het op! Het werd opgelost! Enthousiast én snel.

Verborgen berichten, geheime codes, puzzels, zoek de verschillen, rebussen, ... Een boek boordevol raadsels om in je eigen tempo op te lossen en je brein te trainen. Haal je speurneus maar boven! 

 


Los het op! telt meer dan 70 raadsels en spelletjes. En geen enkel van die raadsels of spelletjes is saai! Niet leuk? Jawel! Om ter leukst! Dit spelletjesboek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De raadsels zijn mooi vormgegeven én uitdagend van niveau. Elien (10 jaar) verdiepte zich in dit leuke raadselboek. Sommige opdrachten kon ze meteen oplossen. Voor andere opdrachten moest ze wat harder nadenken en voor een aantal opdrachten riep ze hulp in. De opdrachten zijn zo verschillend en origineel dat ze er tientallen na elkaar kon maken alvorens ze het boekje weer even aan de kant legde.

 


Enkele voorbeelden:

Bepaal op basis van de getuigenissen van de taxichauffeurs welke taxi als laatste vertrokken is. 

Ontcijfer de boodschap op de spiegel in de kleedkamer van een beroemde operazangeres. 

Observeer aandachtig alle voetsporen en vergelijk ze met de schoenen eronder. 

Ontcijfer de mysterieuze rebus die de inbreker op de muur van de badkamer achterliet en ontdek waarom hij bepaalde dingen liet liggen.

...Pronto's spelletjesboek daagt je kinderen op een creatieve manier uit om net iets verder te denken. En het is ongelooflijk hoe snel kinderen logisch nadenken. Ik had bijvoorbeeld zelf nog geen flauw benul hoe het geheime schrift ontrafeld moest worden, toen Elien de boodschap al begon neer te pennen! Leuk om samen de mysteries te ontcijferen. En zo leert ook mama nog iets bij. 


Pronto's spelletjesboek Los het op! is te koop voor € 14,99 in de betere boekhandel.Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/los-het-op-prontos-spelletjesboek-9789002274602/