Elien vindt escape rooms echt de max. We vertelden hier al over Escape Your House. Voorbije weekend testten we ook Escape Room: The Game Fa...

Ssssuper sssspannend!

Elien vindt escape rooms echt de max. We vertelden hier al over Escape Your House. Voorbije weekend testten we ook Escape Room: The Game Familie Editie uit. Een ander concept, maar minstens even leuk en spannend! 

 

Ook deze Escape Room van Identity Games speel je in je eigen huiskamer. In de doos zitten 4 verschillende spelen. Je kan elk spel 1 keer spelen. Er is een kort introductiespel van 15 minuten en verder nog 3 uitgebreide escape rooms van 60 minuten. 

 

 

 

Voor het starten, zet je de Chrono Decoder klaar. Van zodra je die activeert, telt de Decoder af. 60 minuten heb je in totaal. Zo'n 75% van de deelnemers zou de spelen ook effectief binnen die tijd opgelost krijgen. Lukt het toch niet? Geen probleem! Dan doe je lekker verder en telt de Decoder op. Zo zie je aan het einde van de rit hoeveel extra tijd je nodig had. Ohja, gokken doe je beter niet. Want bij elk foute poging verlies je tijd...

 

De Escape Rooms zelf zitten in aparte enveloppen. Je legt alles klaar: Chrono Decodes, enveloppes, kladpapier, pen & potlood, rekentoestel, ... En je gsm! Want daar kan je een app downloaden waarin je de aangepaste muziek kan selecteren bij het spel dat je speelt. En geloof me: dit maakt het extra spannend! Elien vroeg op een bepaald moment: 'Mag die muziek niet af? Ik word er zenuwachtig van.'. Maar nee, dat hoort erbij! Zo staat het ook in de handleiding: je zal gefrustreerd geraken, maar dat is niet erg: dat hoort bij een Escape Room.

 


Wat wij zo ontzettend leuk vonden aan dit spel is het intensief samenwerken, 60 minuten lang. Je wint of verliest samen. We werkten met z'n drie├źn (Lore is met haar 8 jaar nog te jong voor deze versie, het spel wordt aangeraden vanaf 10 jaar) om de puzzels op te lossen, de verborgen aanwijzingen te vinden, de opdrachten binnenstebuiten te draaien, ... Het is een echte race tegen de klok.


Wat ook erg leuk is, zijn de hints die je op bepaalde momenten in het spel krijgt. Wanneer je echt vast zit in je denkpatroon, raak je dankzij de duidelijke hints weer gelanceerd. 

 


Dit spel (en de andere Escape Rooms) is een echte aanrader. Klaar met spelen? Dan is het de bedoeling dat je de doos weer compleet maakt. Je kan de opdrachten die je scheurde of verknipte opnieuw afdrukken. Terug compleet? Dan kan je de doos doorgeven aan een ander gezin. En wie weet krijg je wel een andere Escape Room terug?

 

Escape Room The Game Familie Editie: Tijdmachine
Leeftijd: 10+
Aantal spelers: 3-5 spelers
Speelduur: 60 minutenMeer weten?

https://identitygames.nl/onze-spellen/