Lowie wilde graag Stratego Junior uittesten samen met zijn Opi. En dat mocht hij van ons. Lowie testte het spel ondertussen al uitvoerig uit...

Snel spelplezier!

Lowie wilde graag Stratego Junior uittesten samen met zijn Opi. En dat mocht hij van ons. Lowie testte het spel ondertussen al uitvoerig uit, niet enkel met Opi, maar ook met mama en kleine zus. Getest én goedgekeurd?

 

"Toen Lowie de doos zag, dacht hij meteen dat het leuk zou worden. Ik merk, als mama, dat de Disneyfiguren op de doos meteen aanspreken voor onze beide kinderen (Lowie van 6 en Lotte van 4). Als we de doos openen, vinden we het fijn dat het weinig werk lijkt om het spel ‘speelklaar’ te maken", vertelt mama Iris. "Het is fijn voor de kinderen dat ze mee kunnen helpen om het spel ‘speelklaar’ te maken. Disneyfiguurtjes uitduwen en in de torens en kastelen schuiven. De kaartjes in de torens/kastelen duwen, lukt vlot voor 4/5de. Het laatste stuk is moeilijker en kan best door een volwassene gedaan worden (of gecontroleerd worden). De Disneyfiguren spreken aan en de spelregels zijn duidelijk en bondig, ook het opzetten gaat vlot. Snel spelplezier dus!"

 "Het spel zorgt voor een gezonde portie spanning. Het is leuk voor zowel de jongere kindjes als voor de opi’s. 😊 Je moet wel wat kunnen onthouden, je brein wordt dus getraind", vertelt Opi.


Opi vindt het vooral fijn dat er 2 versies in 1 spel zitten. Zo kan Opi spelen met (klein)kinderen van verschillende leeftijden. "Het verschil tussen de Quest (die goed te doen is voor onze 4-jarige) en de Triumph (die goed te doen is voor onze 6-jarige) is duidelijk en goed gevonden. Het verschil tussen de Triumph versie en de ‘echte’ Stratego is niet zo groot meer en dus meerwaarde. Het spel is zeker een opstap naar de ‘echte’ Stratego."

 


 

Deze Stratego Junior-kenners verzamelden ondertussen ook al enkele tips voor de spelmakers:
Opi: Een duidelijker kleurverschil op de Disneyprentjes zou leuk zijn. Of een grotere gekleurde achtergrond zou duidelijker zijn.
Mama: Ik mis een spelregel wat er moet gebeuren als een bepaalde kleur al uit het spel is (bijvoorbeeld het kasteel met de roze achtergrond is al gevonden, bij Quest). Gaat de beurt naar de andere speler als je roze werpt of mag je nogmaals gooien (tot je een kleur gooit waarvan er nog kastelen op het spelbord staan)?

 


 

"Stratego Junior in 5 woorden voor ons? Aantrekkelijk, leerzaam, spannend, gezellig en veelzijdig. Een echte aanrader! Het is een fijn spel voor verschillende leeftijden door de twee spelvarianten en een goede opstap naar de ‘echte’ Stratego. Het spel combineert/traint ook verschillende vaardigheden zoals geheugen, tactiek, spelinzicht."

 


Stratego Junior is geschikt voor spelers vanaf 4 jaar. De adviesverkoopprijs bedrag 19,95 euro.


Meer weten?
www.jumbo.eu