Corneel (8 jaar) dook voor ons in de wereld van onhandige helden, domme en hysterische prinsessen, een hoop Blorks én dino's. Hij las vo...

Heerlijke humor

Corneel (8 jaar) dook voor ons in de wereld van onhandige helden, domme en hysterische prinsessen, een hoop Blorks én dino's. Hij las voor ons 2 nieuwe strips: Game Over en de allereerste strip van de nieuwe reeks Dinopark.

 

Dinopark 1
Er zijn weer dinosaurussen! Paleontologen droomden ervan, en wetenschappers zijn erin geslaagd: er lopen weer dino’s rond op aarde en ze wachten op jou in Dinopark, een unieke zoo. Hoe verzorg je een verkouden brachiosaurus van 50 ton? Waarom hebben alle raptors pluimen? Hoe zorg je ervoor dat de T-rex geen bezoekers opvreet als tussendoortje? Deze spin-off van Dino’s zit boordevol knipogen naar Jurassic Park en laat je van dichtbij kennismaken met het leven van een dinosaurus… Maar pas op, waag je maar niet té dichtbij!


"Corneel is helemaal weg van de strips. Hoe de dino's zich gedragen in het Dinopark is echt te gek. Het is absurde, maar heerlijke humor. Fijn is ook dat er informatiekaders staan over de dinosaurussen. Zo leer je ook wat bij", vertelt papa Tim.

 


 
Game over 20 Deep impact
Eenvoudiger kan moeilijk voor een videospel: een buitengewoon onhandige held, een domme en hysterische prinses die bijna even onhandig is als haar redder, en een hoop Blorks, om ter lelijkst, wreedst en gemeenst, met maar één doel in hun virtuele leven: zorgen dat hij haar niet redt. En als ze bovendien een kans zien om het tweetal af te slachten, gaan ze zich niet inhouden. Het leidt telkens weer naar het onvermijdelijke ‘Game Over’ waarop elke gag in de reeks eindigt. Op dat eenvoudige doek schildert Midam op onnavolgbare wijze zijn woordeloze en brutale gags. 


"Ook bij Game Over is het absurde de rode draad. De regels binnen videogames worden hier genegeerd en er worden andere regels gecreëerd door de gamer zelf. Corneel heeft er maar één ding op te zeggen: BLORK!"

 
Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be