Rens (9 jaar) is grote fan van Marc de Bel. Hij dook voor ons in de nieuwe avonturenreeks van Kit Kapoen. " Wat was hij enthousiast! &q...

Kit en Wiete vol deugnieterij

Rens (9 jaar) is grote fan van Marc de Bel. Hij dook voor ons in de nieuwe avonturenreeks van Kit Kapoen. "Wat was hij enthousiast!", vertelt mama Maider.

Voorlopig bracht de reeks 2 boeken uit:

* De ridders van de konijnenberg

* Het snotneusvirus

"De boeken hebben korte hoofdstukjes en een voldoende groot lettertype wat het heel leesbaar maakt voor kinderen. De tekst wordt afgewisseld met mooie en kleurrijke tekeningen van Jan Bosschaert."

"In het begin van beide boekjes staat een tekening van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Zo kunnen de lezertjes zich makkelijk visualiseren waar het verhaal zich afspeelt.
Er staat ook een stamboom in van de konijnenfamilies zodat snel duidelijk wordt wie nu eigenlijk de zus is van Wiete en of Kit een broer is van Wiete.
"
"Verder starten de boekjes ook met “een woordje uitleg” voor wie geen konijn is. Algemene termen als moer en rammelaar komen aan bod, maar ook een iets minder evident woord als myxomatose."
 

"Beide verhalen draaien vooral rond de konijntjes Kit en Wiete die beide vol deugnieterij zitten en graag gekke fratsen uithalen. De konijnenberg is dan ook veel te klein voor hen en daarom trekken ze graag op avontuur. Maar dat is niet altijd zonder gevaar. Zo komen ze in boek 1 Slodder Vos tegen en moeten ze in boek 2 een verre, gevaarlijke reis maken naar Ursus Das voor een medicijn tegen het dodelijke snotneusvirus (zeer actueel dus)."
"Onze 8-jarige lezer zelf vond de verhalen spannend, grappig en heel leuk. Hij las ze op een mum van tijd uit. Hij zegt zelf dat hij niet kan kiezen wat hij liever leest: de avonturen van de Boeboeks of deze konijnen. We kijken alvast uit naar deel 3, 4, 5, …"


De ridders van de Konijnenberg en Het snotneusvirus verschijnen bij Uitgeverij Houtekiet en kosten 17,99 euro. De boeken zijn gebonden en full colour geïllustreerd.