Escape Your House Spy Team, winnaar van het Speelgoed van het jaar 2021: razend-benieuwd waren we! 6 spannende missies om uit je eigen huis ...

Escape je eigen huis: super-spannend!

Escape Your House Spy Team, winnaar van het Speelgoed van het jaar 2021: razend-benieuwd waren we! 6 spannende missies om uit je eigen huis te ontsnappen. En dat in 1 kleine doos.


De missie is heel eenvoudig: je krijgt 15 minuten om uit je eigen huis te ontsnappen. Zoek de Meestersleutel om het Super Slot te openen. 

 Escape Your House speel je niet aan tafel. Je rent door je hele huis op zoek naar vragen, antwoorden én sleutels. Je begint met het kiezen van de ontsnappingsdeur. Daar plaats je het Super Slot. Dan bepaal je de 10 ruimtes in je huis waar je het spel wil spelen. Wij namen de gang, toilet, garage, keuken en eetkamer beneden. En de 3 slaapkamers, bureau en badkamer boven. Kom je niet aan 10 aparte ruimtes in je huis? Dat vormt geen enkel probleem. Je kan ruimtes zelf ook makkelijk opdelen. Je moet alle ruimtes nauwgezet voorbereiden door in elke ruimte de juiste puzzel- en antwoordkaarten te leggen. Ook de deurhangers moeten op de juiste plaats komen. En de Meestersleutel moet in ruimte 10 gelegd worden op een plek waar je makkelijk bij kan. De missiekaarten geven heel duidelijk aan wat waar moet komen.

 

 

En dan ben je klaar om te spelen. Iemand leest de missie voor. Je neemt de timer uit het Super Slot en de tijd begint te lopen. En vanaf dan gaat het razendsnel. 4 ruimtes zijn al van in het begin toegankelijk. De ruimtes met de deurhangers zijn voorlopig nog op slot. Je moet op zoek gaan naar de sleutels om die te openen. Die sleutels zijn de juiste antwoordkaarten op de puzzels die wel al toegankelijk zijn. En wat zo grappig is: met een beetje inleving lijkt het écht alsof de kamers op slot zijn en de euforie wanneer je een sleutel vindt en een kamer 'open krijgt' is ge-wel-dig. 

 


Wat wij zo waanzinnig leuk vonden aan dit spel, is dat eens de tijd begint te lopen, we als één hecht team aan de slag gingen. Wij met z'n allen tegen de klok... De opdrachten zijn uitdagend voor een 8-jarige en dat is net de bedoeling van een Escape spel: niet te makkelijk, niet te moeilijk. De eerste keer zijn we niet op tijd ontsnapt. We moesten er nog wat in komen. Maar vanaf dan lukte het ons steeds om uit ons eigen huis te ontsnappen.


Met dit spel haal je de spanning, de mysteries, de zenuwen en de ontlading van een Escape room in huis. Ge-wel-dig! In de doos zitten 6 verschillende spelletjes. Na het spelen van de 6 games is het de bedoeling dat je de doos weer mooi samenstelt en doorgeeft aan vrienden. Dan is het aan hen om hun huis om te toveren tot Escape Room.

 

Ohja, gaf je de doos weg en heb je er (waarschijnlijk) nog niet genoeg van? Kijk dan zeker op de website van Identity Games, want zij hebben nog véél meer Escape Games!Meer weten?

https://identitygames.nl/spellen/escape-your-house/