Met het touwtjesboek ben jij het die met de touwtjes de avonturen van visser Gustaaf en klimmers Odiel & Odette afmaakt. Het was Fiebe d...

De touwtjes in handen

Met het touwtjesboek ben jij het die met de touwtjes de avonturen van visser Gustaaf en klimmers Odiel & Odette afmaakt. Het was Fiebe die voor ons de touwtjes in handen mocht nemen. "Mijn dochter van 4 jaar was enthousiast toen ze de doos zag en wou direct gaan spelen", vertelt mama Cindy.


"De koordjes liggen goed in de hand en ze kan vlot de koordjes en de kaartjes samen vasthouden om het spel mee te spelen. Dit spel duurt ongeveer 10 minuutjes voor 1 verhaal. Na een 4 tal kaartjes begon de concentratie wat te minderen. Ze heeft uiteindelijk de 2 kaartjes wel nog goed gedaan met wat aanmoediging. Omdat de kaartjes op zich wel leuk zijn.

 

 

Het concept is erg eenvoudig: Kies een verhaal uit en zoek de 6 kaartjes die bij het verhaal horen. Neem een touwtje en maak de tekening af. Dat doe je door het touwtje door de gaatjes van het kaartje te rijgen. Hulp nodig? Op de achterzijde van de handleiding vind je de juiste volgorde en wat rijgidee├źn. Oefen je fijne motoriek en je handigheid. 

 

"Het is een stevige doos met leuke kaartjes die goed in de hand liggen. De kaartjes zijn kindvriendelijk en niet onmiddellijk plooibaar. Mooi kleurtjes, niet te druk, maar toch aantrekkelijk. De eenvoudige tekeningen, niet te gedetailleerd, spreken mijn dochter aan. De kaartjes stimuleren haar fantasie."

 


"Het touwtjesboek in 5 woorden? Leuk, speels, creatief, fantasierijk en duurzaam."

 


 

"Dit boek is zeker een aanrader voor kinderen die wat meer nood hebben aan fijne motorische taken. Kinderen die hier wel goed in zijn gaan het misschien sneller beu zijn. Door het verhaal is het dan wel even leuk, maar minder voor herhaling vatbaar, denk ik. Voor onze dochter is het zeker wel voor herhaling vatbaar aangezien haar motoriek nog wat beter kan :). Ik zie ook een meerwaarde voor voor scholen, kinesisten en ergotherapeuten.

 

Dit touwtjesboek is te koop voor € 15,99.

 

 

Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/mijn-touwtjesboek-9789002272370/