Herfst, op zich niet ons favoriete seizoen door de wind, regen en koude. Maar de vele gezelschapsspelen maken dat goed. De tafel leegmaken, ...

Winnen door een miljoen te verliezen

Herfst, op zich niet ons favoriete seizoen door de wind, regen en koude. Maar de vele gezelschapsspelen maken dat goed. De tafel leegmaken, een tasje thee zetten en een gezelschapsspel uit de kast halen. Dat maakt die herfst absoluut verteerbaar! Bankroet is één van onze favorieten van het moment.

 

Oom Dagobert is de pijp uit gegaan en nu ligt zijn fortuin van een miljard euro voor het oprapen. Om zijn rijkdom in handen te krijgen, moet je de uitdaging aangaan die hij in zijn testament heeft laten opnemen: Sneller dan alle andere potentiële erfgenamen een miljoen euro zien uit te geven!

 

We vinden het vooral ontzettend grappig dat dit spel de omgekeerde wereld is. Je moet niet om ter hoogst gooien, maar om ter laagst. Je moet niet als eerste met je racewagen over de finishlijn komen, beter als laatste. De Joker-pot, die win je best niet. En geld? Dat moet rollen? Je moet zo snel mogelijk van al je geld af. Dus sparen en oppotten? Dat doe je beter niet in dit spel. Wees roekeloos met geld! Geef het uit aan onzinnige zaken - geld moet tenslotte rollen. Koop een jacuzzi voor je hond, laat een achtbaan in je achtertuin bouwen en vier je verjaardag op de maan. Bankroet is het spel dat je wint door een miljoen te verliezen!

 


 

Het spel is erg eenvoudig. Je speelt het met minimum 2 en maximum 4 spelers. Alle spelers gaan in hun startvak staan. Dobbelen, en spelen maar! Er zijn een aantal spannende activiteiten onderweg. Je kan op de beurs terechtkomen. Afhankelijk wat je aandelen doen, krijg je geld van of betaal je geld aan de bank. In het casino moet je geld inzetten en het lot bepaalt of je geld 'wint'. 

 


 

In het veilinghuis kan je een waardevol goed veilen. Hopelijk verkoop je het voor minder dan het waard is, weer wat geld kwijt... Ohja, dan is er nog de racebaan. Waar iedereen aan deelneemt. Een baan kiezen, geld inzetten en hopen dat je de race niet wint. Win je toch? Dan krijg je de prijzenpot. En geloof me, die wil je niet!

 

Wij zijn grote fan van dit spel. Het komt minstens 1 keer per week uit de kast. En het geld vliegt hier dan in het rond.

 

 

Dit bordspel is te koop voor de adviesverkoopprijs van € 19,95.

 

 

Meer weten?

https://identitygames.nl