Voorbije vrijdag ging De Gebroeders Schimm in première. Morgen komt de Vlaamse film in de cinemazalen en kan iedereen gaan kijken. De Gebroe...

De Gebroeders Schimm

Voorbije vrijdag ging De Gebroeders Schimm in première. Morgen komt de Vlaamse film in de cinemazalen en kan iedereen gaan kijken. De Gebroeders Schimm is een film van De Gebroeders Van Ostade. Ze schreven samen het scenario en vertolken De Gebroeders Schimm in de film, een vrolijk duo dat jaagt op spoken, klopgeesten of andere paranormale wezens.

 

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

 


 

Eerlijk? Wij twijfelden toen we de uitnodiging kregen. Elien en ik bekeken samen deze trailer en Elien kreeg het even benauwd... Deze film leek haar te eng, de voorbode voor slapeloze nachten. Elien is niet zo'n held met griezels en spoken. Maar... we beslisten om het toch te proberen. En wat zijn we daar blij om! We kregen geen slapeloze nachten, maar een geestige griezelfilm!

 

 

 

De film speelt zich vooral af in de kostschool van Lilith. De medeleerlingen zijn één voor één bizarre figuren. Lilith vindt het er eigenlijk maar niks, tot... De Gebroeders Schimm hun beroep komen voorstellen op de jobbeurs. Lilith is, net als de gebroeders, al snel helemaal in de ban van het paranormale. Elien zat af en toe op het puntje van haar stoel toen een spook of een geest passeerde, maar ze moest even vaak lachen met de komische en grappige scènes of woordspelingen. De symboliek die op het einde van de film aan het licht kwam, vonden we allebei erg mooi. Maar daarover... kunnen we nog niets kwijt natuurlijk!

 


 

Vanaf morgen kan je de film zelf bekijken in Sphinx cinema (Gent), Kinepolis (Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Brugge, Oostende), Cinema Cartoon's (Antwerpen), Lumière (Antwerpen, Brugge, Mechelen), Cinema ZED (Leuven), Budascoop, Cinema Central Ninove, The Roxy Theatre (Koersel), Cultuurhuis De Keizer (Lichtervelde), Focus Cinema (Geraardsbergen), UGC (Antwerpen, Mechelen, Turnhout), Euroscoop Genk, Ciné-Aalst Palace.

 

 

Meer weten?

https://www.jeugdfilm.be/beleef-film/thuis/de-gebroeders-schimm