Joepie! Eindelijk vakantie! Halloween-vakantie, ontspannings-vakantie, speel-vakantie en jammer genoeg ook een slecht-weer-vakantie. Tijd du...

Spookslot, het ideale Halloween-spel

Joepie! Eindelijk vakantie! Halloween-vakantie, ontspannings-vakantie, speel-vakantie en jammer genoeg ook een slecht-weer-vakantie. Tijd dus om lekker te ontspannen met een griezelspel tijdens de regenbui. Spookslot van 999 Games lijkt ons daar het ideale spel voor.

Alles begint met het in elkaar zetten van het 'spookhuis'. Het spelbord is een 3D-kasteel met bewegende valstrikken en een rollende kogel. De setting is echt erg mooi en griezelig. Het in elkaar steken is op zich een fluitje van een cent, het vraagt alleen wat tijd. De handleiding verduidelijkt stap voor stap hoe je het kasteel opbouwt. Het opbouwen zelf vond Elien al erg leuk. Hoe het spel opgebouwd wordt, kan je hier zien.De spelers zijn paranormale detectives die hun onderzoek bovenaan de trap starten. Je kan het spel spelen met 2 tot 6 spelers. Het wordt nog leuker wanneer je het spel 's avonds speelt, in een donker kamer, met spelers die zich griezelig verkleden. En het lichtgevende glow-in-the-dark spook maakt het plaatje dan helemaal compleet.

 


 

De spelers moeten zo snel mogelijk (en als eerste) de uitgang bereiken. Zonder door de rondvliegende kogels geraakt en uitgeschakeld te worden uiteraard! Wanneer een speler in de gevarenzone komt, moet je het lichtgevende spook op de toren activeren. Met een klein duwtje wordt dat spook actief en gooit het een kogel door één van de vier kamers. In de trappenhal wordt je weggekatapulteerd wanneer de kogel de trap afvliegt. In de grote zaal schrik je je rot wanneer het schilderij van de vampier omhoog vliegt. In de bibliotheekzaal kan de kogel uit de boekenkast schieten. In de kamer met de loopbrug op weg naar de uitgang laat de bijl de vloer trillen wanneer de kogel er terechtkomt. 

 

 

Sta jij net in een kamer waar de kogel terechtkomt? Dan moet je enkele stapjes terugzetten naar een veilige zone. En dat kan wel een paar keer na elkaar gebeuren. Wie denkt dat hij op weg is naar de uitgang, vliegt zo regelmatig terug naar achteren. Het spel blijft hierdoor tot op het laatste moment erg spannend.


 

 

Dit is het ideale familiespel tijdens de herfstvakantie. Een echt Halloween-spel. Bij ons blijft het alvast de hele herfstvakantie op tafel staan! Moehahahahaha!

 


 

Het spel is online verkrijgbaar bij 999 Games en ook in je speelgoedwinkel voor een adviesprijs van € 24,99. Het is geschikt voor spelers van 6 tot 99 jaar.Meer weten?

https://www.999games.nl/spookslot.html