De webshop Outdoorkids gaf het gezin van Katleen de opdracht het wandelspel Buitenbeentjes uit te testen. Outdoorkids beloofde dat Julie (10...

Tof spelletje hé, buitenbeentjes zeker? Ik ken het!

De webshop Outdoorkids gaf het gezin van Katleen de opdracht het wandelspel Buitenbeentjes uit te testen. Outdoorkids beloofde dat Julie (10 jaar) en Tiebe (8 jaar) zouden wandelen zonder zeuren. Vooral Tiebe wandelt niet graag. Zonder zeuren? Echt? Mama Katleen gaat de uitdaging aan.

"Bij ontvangst kregen we een klein doosje met toffe (en stevige!) kaartjes. Vooral de karabijnhaken maakten de kinderen nieuwsgierig", vertelt Katleen.

 

 

Het spel is erg eenvoudig: de eerste spelleider neemt drie kaarten uit de stapel en kiest welke opdracht wordt uitgevoerd tijdens het volgende stuk van de wandeling. Wanneer je ook nog een speciaal kaartje hebt getrokken, moet je dit combineren met de gekozen opdracht. De groep beslist samen wie de opdracht het best, grappigst, meest creatief of leukst voltooid heeſt en dus de winnaar is. De winnaar krijgt de opdrachtkaart om aan zijn musketon te hangen. Als het lukt met een speciale kaart, verdien je die ook.

 Mama Katleen was erg benieuwd. "Want wat we al probeerden, NIKS bracht onze zoon zo ver dat die kon wandelen zonder gezaag of gezeur. Zou zo’n klein doosje ons kunnen helpen? Benieuwd dus! We vertrokken voor een wandelingetje, vergezeld van Julie (10 jaar) en Tiebe (8 jaar). Normaal zijn we nog niet aan de hoek van de straat of Tiebe zeurt om terug te keren. Deze keer… niet!! Veelbelovende start, maar hoelang zou hij het volhouden? Onderweg doen we opdrachtjes en zijn de kinderen er zo mee bezig dat ze vergeten dat ze aan het wandelen zijn. Jawel, ook Tiebe!! Verschillende mensen kijken wat vreemd naar ons, vooral wanneer we als een spion lopen. Eén mevrouw roept naar ons: ‘Tof spelletje hé, buitenbeentjes zeker? Ik ken het!’ We hebben een aantal rondjes gespeeld, telkens met leuke opdrachten! Zo maakten we een menselijke piramide, ook iets wat we niet elke dag doen: op handen en knieën in het park zitten, of geblinddoekt een stukje stappen… Het is ook écht leuk voor de kinderen: als ze de opdracht winnen, mogen ze het kaartje aan hun haak hangen. Het gezeur over het wandelen is gewoon uitgebleven… en opeens was het donker!!!"

 

 
"Zonder speciaal materiaal kan je erg leuke opdrachten doen. Je moet er maar op komen! De opdrachten zijn helemaal niet ingewikkeld, goed bedacht. Het was een beetje een throw-back naar mijn eigen jeugdbewegingstijden." 

"Wat ik aan dit spel zou veranderen, moest het kunnen? Niets! Top-spel! Of toch misschien iets: onze 2 competitiebeesten vonden het niet eerlijk dat de éne telkens een zwarte kaart trok en de andere nooit. Dus misschien had ik beter gezwegen over de zwarte kaart en dat die ‘extra’ verdiend kon worden. Ik had alle kaarten misschien beter als ‘gelijk’ bestempeld."
 

"Buitenbeentjes is voor mij: origineel – grappig – tof – bewegen - compact. Ik zou het iedereen aanraden: zo'n klein doosje en zo'n effect!"Meer weten?

https://www.outdoorkids.be/a-62807015/spel/buitenbeentjes-actief-familiespel/