De Flummels kwamen op 4 augustus in onze bioscoopzalen. En de kaartjes om te gaan kijken lagen al een hele tijd op de kast. Maar ken je dat?...

Pluizige donuts

De Flummels kwamen op 4 augustus in onze bioscoopzalen. En de kaartjes om te gaan kijken lagen al een hele tijd op de kast. Maar ken je dat? Er kwam telkens iets tussen. En elke week groeide bij ons de angst dat de film misschien niet meer zou spelen. Maar hey, dit weekend maakten we kennis met de super-schattige Flummels. En wie weet blijven ze nog wel even de cinemazalen charmeren, zodat ook jullie nog met hen kunnen kennismaken.

1835, de Galapagoseilanden. Ed en z’n zus Op zijn Flummels – pluizige beestjes in de vorm van een donut. Ze zijn onhandig, allesbehalve populair en doen wanhopig hun best om erbij te horen. Een zoveelste poging om indruk te maken op hun soortgenoten, loopt volledig mis. Ze belanden in een tijdsbloem die hen naar de moderne samenleving katapulteert. Daar ontdekken ze verkeerschaos, fastfood, en het ergste van al, dat Flummels ondertussen uitgestorven zijn! Met nieuwe vrienden aan hun zijde - de Uitstervers – beginnen Op en Ed aan een wilde reis doorheen de geschiedenis. Kan het stuntelende duo de loop van de geschiedenis veranderen… en zichzelf en hun soort redden?

 

De Flummels zijn schattige en kleurrijke knaagdiertjes met een gat in hun buik. Wanneer ze kop in kas trekken, kunnen ze ronddraaien als donuts. Dat zorgt voor grappige beelden.  

 

 

 

De Flummels zijn vrolijk, grappig, een beetje wereldvreemd, chaotisch, ambitieus en een beetje zot. Ze raken de hele tijd teruggekatapulteerd in de tijd. We maakten kennis met Darwin, met de prehistorie, de Chinese Muur en enkele uitgestorven diersoorten. Leuk dat Elien enkele zaken herkende vanuit de lessen geschiedenis.


 

De vrolijke animatiefilm heeft het allemaal: veel kleur, grappige stukken, spanning, een tikkeltje geschiedenis en veel vriendschap. We zijn blij dat ze op ons gewacht hebben in de bioscoop!

 




Meer weten?

http://belgafilms.be/