Madaga, marktleider op het gebied van maaltijden voor kinderopvang en expert op het gebied van smaakontwikkeling, lanceert een eigen webshop...

Proefkonijn gezocht: Verse maaltijden op kinderopvang

Madaga, marktleider op het gebied van maaltijden voor kinderopvang en expert op het gebied van smaakontwikkeling, lanceert een eigen webshop met verse maaltijden voor kinderen vanaf 6 maanden. Het is de eerste webshop in Nederland voor verse kindermaaltijden speciaal voor de opvang. Hiermee maakt Madaga gezonde kidsproof maaltijden toegankelijk voor iedere opvanglocatie - groot én klein.

 

Ruim 80% van de ouders werkt en daarmee hebben ze het drukker dan ooit. Een groot deel van de ouders die hun kinderen naar de opvang is zich bewust van gezonde voeding. Toch eet 60% van de Nederlandse kinderen onvoldoende groente. Madaga heeft daarom als missie om kinderen een gezonde en duurzame relatie met gezond eten te laten opbouwen. De rol van de kinderopvang en de pedagogisch medewerker is daarbij essentieel, want kinderen durven meer te ontdekken samen met hun vriendjes en vriendinnetjes; zien eten doet immers eten.


Madaga neemt de kinderen op de kinderopvang spelenderwijs vanaf de eerste hapjes mee op smaakavontuur. Zo wordt de smaakontwikkeling van kinderen gestimuleerd en dragen de opvanglocaties bij aan een gezonde opvoeding. Madaga merkt in toenemende mate dat ouders dit ook verwachten. Grote kinderopvanglocaties ontzorgen steeds meer ouders door een warme lunch te serveren, echter was er nog geen oplossing voor de kleine opvanglocaties en gastouders. Met de lancering van de webshop van Madaga kan iedere kinderopvang de stap zetten om écht gezonde kindervoeding aan te bieden. Zo kunnen ze op een eenvoudige manier voldoen aan de behoefte van ouders en bijdragen aan de gezondheid en smaakontwikkeling van kinderen.

 Het assortiment van de webshop bestaat uit wisselende, warme kidsproof ​maaltijden, zoals klassieke spaghetti met bolognesesaus en chili sin carne met witte rijst. Daarnaast staan er ook verrassende maaltijden op het menu, zoals bobotie met gekookte aardappeltjes en broccolistamppot met vegetarische balletjes. Er zijn verschillende maaltijden en kindersoepen beschikbaar voor kinderen vanaf 12 maanden. Voor de kinderen vanaf 6 maanden biedt Madaga momenteel alleen de Groentjespret (smeuïge spread boordevol groente) aan voor op de boterham of cracker. Binnenkort zullen er ook babymaaltijden in de webshop worden aangeboden.

 

Alle gerechten bestaan uit verse groente en ingrediënten die goed passen bij de voedingsbehoefte van een kind. Elke Madaga-maaltijd bevat minimaal één portie groente en valt altijd binnen de richtlijnen met betrekking tot zoutinname. Qua smaak, kleur, geur en textuur zijn de maaltijden geheel afgestemd op de ontwikkeling van kinderen per leeftijdsgroep: van gepureerde babyhapjes tot een grovere textuur voor kinderen vanaf 12 maanden. Iedere maaltijd wordt uitvoerig getest door een kritisch peuter- en kleuterpanel en pedagogisch medewerkers, zodat Madaga zeker weet dat kinderen hun vingers erbij aflikken.

 

Getest op kinderen zkt een crèche, kinderopvang of onthaalouder die verse maaltijden belangrijk vindt. Je mag een proefpakket uittesten. Letterlijk dan! Iets voor jou? Stel je snel kandidaat. Dat kan per mail naar getestopkinderen@gmail.com of via onze sociale media. Vertel ons iets meer over je opvang en laat weten waarom jij gezonde voeding zo belangrijk vindt! Reageren kan tot en met dinsdag 5 oktober.

 

Prijzen variëren van € 3,59 voor 200 gram Groentjespret, € 7,95 voor een beker met circa 4 porties soep, tot € 10,95 voor 4 à 5 porties voor een warme maaltijd.  Meer weten?
https://madaga.nl/