Strips: wij zijn er zot van! En als er nieuwe strips uitkomen is dat telkens weer een feestje. Om ter eerst worden de nieuwste strips dan ve...

Lotta bakt er iets van!

Strips: wij zijn er zot van! En als er nieuwe strips uitkomen is dat telkens weer een feestje. Om ter eerst worden de nieuwste strips dan verslonden. En opnieuw, en opnieuw en opnieuw. Vorige week lazen we Rubberman van Jommeke, Lotta bakt er iets van en Onvervalst vals van de Kiekeboes.

 

Jommeke en de Kiekeboes behoren al lang tot onze favoriete. Lotta is een nieuwkomer, waar Elien en Lore ook echt zot van zijn. Dit is Lotta's derde strip.

 

Lotta 3 - Lotta bakt er iets van
Lotta doet alles op haar eigen manier. Soms een beetje onhandig, maar altijd met goede bedoelingen. Samen met haar vader, oma Toeps, zusje Elfie en haar beste vriendin Bien beleeft ze elke dag kleine en grote avonturen. Elien kijkt al ontzettend uit naar het vervolg van deze vrolijke stripreeks. Ze volgt de avonturen van Lotta graag. Die worden als kleine verhaaltjes voorgesteld in de strip. De strip is waanzinnig mooi vormgegeven. Pastelkleuren, rustige prenten, mooie tekeningen en grappige plaatjes. Een pareltje. Wij willen meer van Lotta!

 


de Kiekeboes 159 - Onvervalst vals

‘Mon en Lisa’ het meesterwerk van Gustav Klunz, tevens een van de duurste schilderijen ter wereld, wordt op spectaculaire wijze gestolen. De dief laat het werk door een meestervervalser overschilderen om het op die manier discreter te kunnen exporteren naar zijn buitenlandse klant. Zowel Marcel Kiekeboe als zijn baas Firmin Van de Kasseien raken erbij betrokken. Want de moeder van de een en de vrouw van de ander tonen belangstelling voor het doek. Maar ook de vriendin van de dief, een type dat permanent in geldnood verkeert, is meer dan ge├»nteresseerd. En waarom gaat Marcel plots een cursus inbreken volgen bij oude bekende Balthazar? 
Jommeke 306 - Rubberman

Gobelijn en zijn collega Ka Oetsjoek hebben een plezante ontdekking gedaan. In het Amazonewoud hebben ze een soort rubber gevonden waarmee ze superverende schoenzolen kunnen maken. Jommeke en zijn vrienden dienen als testpubliek en maken dolle pret in de tuin van de professor. Maar de uitvinding moet geheim blijven, want als de schoenproducenten er lucht van krijgen, zal het Amazonewoud, dat al bedreigd was, helemaal verloren zijn! 


 

 

Als jullie, net als wij, ook niet genoeg kunnen krijgen van strips, hebben we goed nieuws: woensdag geven we enkele andere nieuwe strips weg! Wordt vervolgd!Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/catalogus/