Spikeball (ook wel gekend als roundnet of trivolle) werd bedacht in 1989, werd razendpopulair in Amerika vanaf 2008 en in onze Lage Landen o...

Spikeball jij al?

Spikeball (ook wel gekend als roundnet of trivolle) werd bedacht in 1989, werd razendpopulair in Amerika vanaf 2008 en in onze Lage Landen ook vanaf 2016. Maar ik... ik kende het nog niet. Tot Brookline, de Nederlandse verdeler, ons vroeg om dit outdoorgame uit te testen. Graag!

Sportieve outdoor games winnen aan populariteit. Ze houden je fit, je hebt een leuke tijd met vrienden en familie, en je kan ze spelen waar en wanneer je wil. De Nederlandse verdeler Brookline presenteert drie innovatieve outdoor games waarmee een middagje in de tuin, het park of op het strand een nieuwe dimensie krijgt: één van die spelen is Spikball. Je werkt aan je conditie en oog-, hand-, balcoördinatie.

 

Het spel zit erg compact verpakt en zit op 1 2 3 in elkaar. De plastic bogen in elkaar schuiven, de pootjes eraan en het net erover. Het staat in geen tijd opgesteld en, minstens even belangrijk, is in even weinig tijd opgeruimd en opgeborgen. Gewoon de pootjes even opklikken en je kan het ergens tussen of achter schuiven. Bij het spel zitten 3 balletjes en een rugzak. Handig om mee te nemen naar het park of het strand. Alle materialen zijn 100% recycleerbaar.

 Het spel is geïnspireerd door beachvolleybal. Het compacte spel bestaat uit een rond grondnet en een bal. Je speelt twee tegen twee. Teams starten ieder aan een zijde van het grondnet. Als de bal geserveerd is, mag de bal drie keer aangeraakt worden door het team, voordat zij hem via het net overspelen. Het unieke aan Spikeball is dat, zodra de bal in het spel is, de bal iedere richting op gespeeld mag worden.

 


 

Eerlijk? De spelregels waren voor ons nog wat te moeilijk. Of onze conditie, reactiesnelheid en voetenwerk stonden nog niet helemaal op punt. Maar we pasten de spelregels lichtjes aan zodat we allemaal langzaamaan kunnen groeien in Spikeball. En ja hoor, na een paar keer spelen, ging het steeds beter! Kleine of grotere kinderen? Met 2, met 4 of meer of minder? Pas de spelregels gerust aan aan je eigen situatie. Het is gewoon leuk om het balletje in het net te gooien en het andere team uit te dagen (of uit te schakelen?).

 Actief, snel opgesteld en afgebroken, handig voor in je eigen tuin en voldoende licht om mee op verplaatsing te nemen: een aanrader! Niet voor niets gebruiken sportclubs zoals FC Chelsea, Eintracht Frankfurt, Fortuna Sittard en het Oostenrijkse Ski Jumping Team het als trainingstool. 


De adviesprijs voor deze set bedraagt € 65.

 

 

Meer weten?
www.spikeball.eu