Griet speelt met haar 2 jongens al de hele zomer élke avond KUBB. Ze waren op zoek naar iets nieuws. En dat vonden ze! Met Kanjam. " Wa...

KanJam KANvooriedereen

Griet speelt met haar 2 jongens al de hele zomer élke avond KUBB. Ze waren op zoek naar iets nieuws. En dat vonden ze! Met Kanjam. "Wat waren we blij toen we dit spel mochten testen!, vertellen Abel (6 jaar) en Nolan (9 jaar).

"Toen we het spel gingen ophalen, waren we wel aangenaam verrast over de grote van de dozen. Ik had het veel groter verwacht. Maar de tonnen zijn zo ingepakt dat je het eigenlijk overal makkelijk kan mee nemen. Je kan ze ook plat op al je valiezen leggen als je met de auto op vakantie gaat", vertelt Griet.

 


 

KanJam dankt zijn populariteit bij jong en oud aan het sportieve karakter en de eenvoudige spelregels. Laat je niet misleiden door het minimalistische design van het KanJam-spel, want het vraagt focus, concentratie en teamwork om de gele schijf in de zwarte ton te werpen. De tonnetjes staan 15 meter uit elkaar en de twee spelers nemen ieder plaats achter de zogeheten ‘kan’. De uitdaging is om te scoren door de schijf direct in het tonnetje te werpen of hem door je teamgenoot met een handbeweging te laten ‘jammen’. KanJam werd in de jaren 80 in Amerika uitgevonden en heeft wereldwijd miljoenen fans. Het spel is licht in gewicht, dus ideaal voor onderweg.

"Het spel zelf heeft eigenlijk maar 4 eenvoudige regels waardoor het voor kinderen heel snel te begrijpen valt. Dit vind ik de grootste troef. Een leuk spel met niet al te veel regeltjes. Het gooien zelf met de frisbee is voor Abel (6 jaar) nog niet altijd even makkelijk maar na een tiental minuten oefenen, heeft hij het ook al vrij goed onder de knie."

 

 

"De kinderen zelf gebruikte de tonnen ook voor andere doeleinden. Zo waren ze even among us mannetjes en gebruikte ze de tonnen om zich te verstoppen tijdens een spelletje lasershooten. Het is dus ook nog eens multifunctioneel."

 "Dit spel is ook zeker absoluut niet enkel voor de kinderen leuk maar ook voor volwassenen is dit zeker iets wat je kan spelen op een familiefeestje. Ik zou het product zeker aanraden. Het is eens iets anders dan KUBB of petanque. Ik ga het sowieso nog meenemen naar mijn werk ook in de naschoolse opvang!"
 

"Als ik dit in 5 woorden moeten omschrijven zou ik zeggen: KANeenvoudig, KANluchtig,
KANvooriedereen, KANgezellig, KANmakkelijkmee.
"

 

De KanJam Original Kit bestaat uit een neon-gele werpschijf en twee zwarte ‘kans’. Adviesprijs: 39,95 euro. Een extra schijf in coole neonkleur of ‘Glow in the Dark’-uitvoering heeft een adviesprijs van 9,95 euro. Alle materialen zijn 100% recycleerbaar.  

 

 

Meer weten?

www.kanjam.eu