Ooooh... Waar is de zon? Waar is de zomer? Gelukkig doet Ainbo: Heldin van de Amazone ons weer even wegdromen naar tropische oorden! Dit mag...

Helding van de Amazone

Ooooh... Waar is de zon? Waar is de zomer? Gelukkig doet Ainbo: Heldin van de Amazone ons weer even wegdromen naar tropische oorden! Dit magisch en hartverwarmend verhaal gaat over een jong meisje dat opgroeit in de Amazone. En zeg nu zelf: het is ideaal cinema-weer, toch?


Ainbo: Helding van de Amazone is een ontroerende familiefilm. Ainbo groeide op in een klein dorpje diep in het Amazonewoud. Haar moeder heeft ze nooit gekend. Het Amazonewoud wordt bedreigd (helaas geen fictie...). Ainbo gaat de strijd aan met de eeuwenoude demon Yucurunu. Daarvoor kan ze rekenen op de hulp van de reuzeschildpad Motelo Mama én haar twee Amazonegidsen Vaca en Dillo. Ainbo wil haar volk redden. Maar... lukt het haar?


Deze film is er eentje met een verscheidenheid aan emoties en gevoelens. De bloemen, planten, bomen en dieren van het Amazonewoud doen je wegdromen van de tropische bestemming. De bulderende bulldozers zetten je regelmatig weer met beide voeten op de grond. Je voelt het verdriet van Ainbo wanneer de vrouw die zo lang voor haar zorgde sterft. Lachen en giechelen doe je met het vrolijke duo Amazonegidsen dat Ainbo in haar zoektocht begeleidt. Angst voel je wanneer demon Yucurunu zijn slechtste kant laat zien. En ga zo maar door... (maar dat doen we niet, want dan verklappen we waarschijnlijk teveel). 

 


De film duurt 84 minuten, maar lijkt razendsnel voorbij te zijn. Voor we het wisten, gingen de lichten weer aan. Ainbo verveelt geen enkel moment.


De animatie- en kinderfilm Ainbo: Heldin van de Amazone is nog steeds te zien in de bioscoop. Je kan de film in 2D of in 3D bekijken. Wij kozen voor 3D. Bij Kinepolis moesten we € 1 opleggen voor een 3D-brilletje, dat we achteraf mee naar huis mochten nemen.