Een student in huis die teveel fluturen doorbrengt op zijn/haar gsm of tablet? Misschien helpen deze bloktips van Samsung en Streamz. De blo...

Even alles geven!

Een student in huis die teveel fluturen doorbrengt op zijn/haar gsm of tablet? Misschien helpen deze bloktips van Samsung en Streamz. De blok zorgt voor uitdagingen waarmee élke student wel eens worstelt. 


De Universiteit Gent verspreidde eerder dit jaar een brochure waarin wordt uitgelegd hoe je efficiënter studeert. Een blokdag bestaat volgens de UGent uit 4 soorten uren: productieve uren, minder productieve uren, niet-productieve uren en verloren uren of ‘fluturen’. Tijdens de productieve uren sluit je jezelf volledig af van de buitenwereld en probeer je effectief te studeren en zoveel mogelijk te onthouden. Niet altijd evident natuurlijk als je met vrienden samen op kot of elders studeert, maar met de Galaxy Buds Pro kan je alle storende omgevingsgeluiden dempen. De minder productieve uren zijn voor research en plannen, tijdens niet productieve uren ontspan je en de ‘fluturen’ is tijd die je niet nuttig besteedt. 

 


Om zo min mogelijk verloren uren te hebben, kan je de pomodoro-techniek toepassen met de wekkerfunctie op je Samsung tablet. Dit is de bekendste methode om je productiviteit op korte termijn te verhogen. Je stelt de wekker in op 25 minuten en gedurende dit kleine halfuurtje probeer je zo geconcentreerd mogelijk te studeren. Hierna krijg je 5 minuten pauze (om even op je smartphone te kijken, of beter nog: om even een stukje fruit te halen in de keuken) en daarna zet je de wekker opnieuw 25 minuten. 

Elke vierde 'pomodoro' krijg je een langere pauze van 15 à 20 minuten. Deze pauzes zijn ideaal om even helemaal zen te worden. Dat kan bijvoorbeeld door op je Samsung Galaxy Tab A7 Lite met de Galaxy Buds Pro te kijken naar één van de series in het ‘blackpills’ aanbod van Streamz. Onder deze categorie vind je series met afleveringen van maximum 10 minuten, ideaal als studeerpauze. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de korte series ‘Flower’, ‘Making a Scene’ met James Franco en de komische animatiereeks ‘Vermin’. Liever een wat langere pauze? Ontspan dan met de nieuwste afleveringen van ‘D5R’, de langverwachte Friends-reünie of de gloednieuwe serie 'Genera+ion’, vanaf 23 juni te zien op Streamz.

Last van faalangst? Gebruik de Galaxy Buds Pro dan dagelijks om op YouTube het kanaal van ‘Headspace’ te ontdekken waarmee je stap voor stap leert mediteren. Bij aankoop van een Samsung Galaxy tablet of smartphone ontvang je nu immers een gratis proefperiode tot 4 maanden van YouTube Premium, waarmee je urenlang in- en uit kan ademen zonder gestoord te worden door advertenties of reclame op je tablet of smartphone. Waar je wel door gestoord kan worden is dat telefoontje van je moeder, maar geen probleem: je Galaxy Buds Pro schakelen automatisch over van je ene apparaat (je tablet) naar je andere (je smartphone of laptop). 

De Galaxy Tab A7 Lite is vanaf 18 juni in België verkrijgbaar in de kleuren Grey en Silver voor een verkoopadviesprijs vanaf € 169,-. Het is dé ideale tablet voor onderweg, waarop je volop kunt genieten van content en gaming.

De handige noise-cancelling Galaxy Buds Pro zijn verkrijgbaar in Black, Silver en Violet voor een verkoopadviesprijs van € 159,-.


Meer weten?

https://www.samsung.com/be/