Nachtrust is voor iedereen belangrijk, en zeker voor kinderen. Maar soms slaapt een kind slecht of onrustig. Of soms duurt het super-lang vo...

Verzzzzzwaringsdeken voor een goede nachtrust

Nachtrust is voor iedereen belangrijk, en zeker voor kinderen. Maar soms slaapt een kind slecht of onrustig. Of soms duurt het super-lang voor hij/zij eindelijk doodmoe in slaap valt. Een verzwaringsdeken kan dan een oplossing zijn. Ik kende het niet, jij wel?

 

Calmzy Kids ontwerpt en produceert verzwaringsdeken speciaal voor kinderen. Zo'n verzwaringsdeken helpt kinderen met slaapproblemen om beter te slapen. Overprikkelde kinderen zullen sneller overgaan tot prikkelverwerking. 

 Het is eigenlijk erg simpel; je hebt een speciaal verzwaringsdeken, je stopt je kind lekker onder en het zal langer en dieper slapen.


 

Wat het dan precies is, zo'n verzwaringsdeken? Dat is eigenlijk een normaal deken, zoals je er al enkele in huis hebt, maar dan eentje met een zwaarder gewicht. Dat gewicht geeft het gevoel van een stevige knuffel. Je zenuwstelsel ervaart die druk als kalmerend en je gaat... zzz... er zzzzneller... van ZZZZZlapen. 

 Een veelgestelde vraag is of zo'n verzwaringsdeken wel veilig is voor kinderen. Bij kinderen jonger dan 2 jaar mag zo'n deken zeker niet gebruikt worden. Zij zijn nog niet sterk genoeg om het deken van zich af te krijgen indien nodig. Een verzwaringsdeken voor kinderen kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van 2 jaar.Zelf kende ik het concept nog niet en voorlopig kunnen we nog geen verzwaringsdeken uittesten (misschien in de toekomst wel?). Maar ongetwijfeld heeft iemand van jullie er wel ervaring mee? Vertel!

 

Meer weten?

https://www.calmzy.nl