Zomeruur. Bedtijd. Maar nog zo klaar buiten. In slaap vallen lukt dan niet altijd. En dan begint het. 'Mamaaaaa, ik heb dorst', '...

Klikken, schakelen, glijden, ademen, rollen en draaien...

Zomeruur. Bedtijd. Maar nog zo klaar buiten. In slaap vallen lukt dan niet altijd. En dan begint het. 'Mamaaaaa, ik heb dorst', 'Mamaaaaaa, ik kan niet slapen', 'Mamaaaaaaa, ik ben niet moe', 'Mamamaaaaaaa, kan je nog eens komen'. Nog niet zo lang geleden belandde er een Fidget Cube in onze brievenbus. Die helpt om 's avonds rustig te worden.

 

De Fidget Cube is een kwalitatieve kubus van vinyl. Deze friemelkubus heeft knopjes, schakelaars, draaiplaten en veel meer om je handen bezig te houden.

 

De kubus telt 6 zijden met verschillende sensorische hulpmiddelen: een rollende bal, een aan- en uitschakelaar, een joystick, knopjes en een draaiende schijf. Wat je ermee kan doen? 

- klikken: 5 knoppen om in te drukken, 3 maken een hoorbaar klikgeluid, 2 zijn muisstil

- glijden: een joystick om je duim over te laten glijden

- schakelen: een aan- en uitknop

- ademhalen: gebaseerd op de ouderwetse 'zorgsteen', zachtjes wrijven

- rollen: een metalen bal en 3 schakelaartjes om te rollen

- draaien: een draaiknop

 

Wij gebruiken de Fidget Cube om 's avonds voor het slapengaan even tot rust te komen. Alle overprikkeling even weg klikken, draaien, schakelen, rollen of glijden. Kijk maar mee:

 


 

Maar de Fidget Cube kan ook helpen op andere manieren? Kan jij je handen en benen niet stilhouden? Zit jij voortdurend te klikken met een pen bij het studeren? Bijt jij je nagels af? Friemel je aan eender wat? Dan kan de Fidget Cube je helpen. Deze anti stress kubus is erg klein en compact. Je kan hem makkelijk in 1 hand vasthouden en gebruiken, hem overal mee naartoe nemen en makkelijk in je broekzak stoppen.

De Fidget Cube kost 15 euro en je kan kiezen uit verschillende kleuren. Hou de blog deze week in de gaten, want we geven er eentje weg!


 

 

Meer weten?

https://www.fidgetcube.nl