Ze zien er een beetje anders uit, Jommeke en zijn vrienden. Daarom wilden Elien en Lore eigenlijk niet in deze strip beginnen. Maar Elien bl...

Jommeke in de knel en de penarie

Ze zien er een beetje anders uit, Jommeke en zijn vrienden. Daarom wilden Elien en Lore eigenlijk niet in deze strip beginnen. Maar Elien bladerde toch eens door dit nieuwe stripalbum bedacht door Jelle De Beule. En al gauw, las ze de strip van begin tot einde en zei ze tegen kleine zus: 'Je moet die echt lezen, deze strip is kei leuk.'.

 

Jelle De Beule is een super-fan van Jommeke. Hij kent alle strips door en door en werd door Standaard Uitgeverij gevraagd om een scenario te schrijven! Jommeke in de knel en de penarie is zijn hommage aan Jommeke. De strip werd getekend door Thijs De Cloedt, zoon van cartoonist Marec. 

 


Op een mooie dag krijgt Jommeke bezoek van Jan Geldmans, controleambtenaar van de federale Overheidsdienst financiën. Tijdens zijn 300 avonturen heeft Jommeke heel wat schatten gevonden en dat zonder er belastingen op te betalen! 15 kalenderdagen krijgt hij van Geldmans om de achterstallige belasting van miljoenen euro’s te betalen. Jommeke zit met de handen in het haar. Hij heeft dat geld helemaal niet, die schatten schonk hij immers allemaal weg. En net nu lukt het niet om een nieuwe schat te vinden! Geen verborgen schatkaart op zolder of in een fles op zee. De klok tikt ondertussen onverbiddelijk verder… Geraakt Jommeke op tijd uit de knel én de penarie? Jelle De Beule brengt met Jommeke in de knel en de penarie op geheel eigen wijze een ode aan de held met het strooien dakje. 


Voor deze gekartonneerde strip betaal je € 9,99.Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/jommeke-in-de-knel-en-de-penarie-9789462107700/