De Mama Baas Weekplanner belooft je een helder overzicht waarmee je alles onder controle houdt. Wie wil dat niet? Het vijfkoppige gezin van ...

Een drukke planning plannen

De Mama Baas Weekplanner belooft je een helder overzicht waarmee je alles onder controle houdt. Wie wil dat niet? Het vijfkoppige gezin van Larja ging er voor ons mee aan de slag. Benieuwd of Larja alles onder controle hield? 


"In een tijd dat we door de Corona-maatregelen bijna geen afspraken kunnen en mogen maken, en hobby’s voor kinderen sterk beperkt worden, is het best lastig om een weekplanner ècht goed te testen… We hebben ons best gedaan om binnen de huidige beperkingen toch een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden van de Mama Baas Weekplanner", vertelt mama Larja.

 

"Wij zijn een gezin van 5 bestaande uit:
- een fulltime werkende papa die voor zijn werk in niet Corona-tijden ook regelmatig
buitenlandse reizen moet maken. In zijn vrije tijd heeft hij afgelopen najaar het tennissen
weer opgepakt, sport hij regelmatig, en spreekt graag af met familie en vrienden;
- een parttime werkende mama (met regelmatig overuren), die buiten het werk om regelmatig
gaat sporten, graag met vriendinnen afspreekt, in de oudervereniging van school zetelt en
taxi-mama is voor alle kids;
- een bijna 10-jarige zoon, die veel baat heeft bij duidelijke kaders en structuur, en overzicht in
zijn week. Tel daar 3 hobby’s bij op (paardrijden, tennis en circusschool) en regelmatige
speelafspraakjes, en je weet wat hij een beetje nodig heeft ;-)
- een ruim 8-jarige dochter, die maar liefst 5 hobby’s heeft (muziekpraktijk, blokfluit,
tekenschool, tennis en circusschool) en veel vriendinnen waar ze ook graag mee afspreekt in
de vrije momenten;
- en tot slot een 7-jarige dochter, pienter en eigenwijs, en voor haar leeftijd al groot in wat ze
graag allemaal wil doen en oppakken. Ook zij heeft al 3 hobby’s (muziekschool, tennis en
circusschool) en spreekt graag met vriendjes en vriendinnetjes af.
"


"Als gezin hebben we een fijn netwerk van familie en vrienden om ons heen, waar we graag en normaliter ook frequent mee afspreken, verjaardagen vieren, uitstapjes plannen, etcetera. Al met al reden genoeg om een voor iedereen overzichtelijke weekplanner te zoeken, zodat we niets vergeten èn zorgen dat we niet teveel dubbel-planningen hebben."

 


 

"Eén van de grote voordelen is dat de dagen en weken niet genummerd zijn, waardoor je er
desgewenst voor kunt kiezen om niet alle weken een planner in te vullen (bijv als je al weet dat een aantal weken er vrijwel hetzelfde uitzien of wanneer je als gezin een paar weken vakantie hebt). Er is voldoende ruimte per persoon per dag om aantekeningen te maken. Er zijn 4 vakken voorzien; voor ons gezin van 5 besloot ik dus dat papa & mama samen een vakje delen. Ook het ‘niet vergeten’-vak is handig om extra aandachtspuntjes in te vermelden: een benodigde boodschap, een speciale activiteit of dag op school, een nog te plannen afspraak, etc.
"


"Ook de stickers voor bijzonderheden zoals dokter, kapper, verjaardag of speelplein/kamp zijn handig en gemakkelijk inzichtelijk; zeker ook voor de kinderen. Ik vrees wel dat deze sneller op zijn dan de plan-bladeren, maar dat hoeft denk ik geen probleem te zijn, zeker niet wanneer de kinderen al kunnen lezen wat er wanneer te gebeuren staat." 

"Blij verrast was ik ook door een aantal leuke tussenpagina’s met tips en trics om een aantal dagelijks terugkerende zaken net dat beetje makkelijker te maken òf te relativeren. Handig bedoeld, maar door mij iets minder praktisch bevonden is de vakantieplanner. Hier staan de
dagen van juli en augustus al genummerd en moet je zelf de weekdagen nog toevoegen, maar daardoor vind ik deze minder overzichtelijk dan een planner die gewoon van maandag tot zondag loopt. Ook zijn de vakjes per dag niet heel groot, waardoor je klein moet schrijven om voor ieder kind er aparte kampjes/daginvulling in te kunnen schrijven.
"
 

"Kort samengevat ben ik positief over de Mama Baas Weekplanner: voldoende ruimte, overzichtelijk, leuke extra’s en een toffe vormgeving. Ik zou wel in onze drukke planning tijd moeten gaan maken om wekelijks de planner in/aan te vullen, maar zie er voldoende voordelen in zodat de weekplanning meer een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt van het hele gezin. Al met al een aanrader dus!"

 

 

 


MAMA BAAS WEEKPLANNER
Sofie Vanherpe, Emma Thyssen
€ 15,99
https://www.lannoo.be/nl/mama-baas-weekplanner