Het grote slaap-boek bevat een schat aan slapers: buikslapers, rugslapers, ondersteboven slapers, eenzame slapers en nog veel meer... Eén va...

Het GROTE slaapboek

Het grote slaap-boek bevat een schat aan slapers: buikslapers, rugslapers, ondersteboven slapers, eenzame slapers en nog veel meer... Eén van die slapers is Laura. Maar Laura wil helemaal nog niet gaan slapen!


Het bedtijdboek HET GROTE SLAAPBOEK is nu als klassieker herdrukt op groot formaat. Deze versie van Guido van Genechtens veelgeprezen slaapboek werd gerestyled.

We stuurden Laura (2 jaar) naar bed met dit grote boek. "Ik verwachtte een mooi prentenboek voor het slapengaan. Het in slaap vallen zou zo hopelijk net iets gemakkelijker gaan", vertelt mama Hannah over haar verwachtingen vooraf.


Guido van Genechten scoort bij mama Hannah goede punten. "Het boek voldeed aan mijn verwachtingen. Laura was vanaf het eerste moment heel geïnteresseerd. De mooie prenten spreken haar aan. Bij ons maakt een voorleesmoment deel uit van het avondritueel. De afgelopen weken ging het slapen niet zo goed bij Laura, omdat ze net in een groot bed slaapt. Het boek heeft een beetje geholpen om de overgang vlotter te maken. Sowieso vind ik boekjes een goed middel om nieuwe of spannende dingen 'aan te kaarten'. Ik merk dat het mijn dochters helpt om de dingen een plaats te geven."Mama Hannah leest HET GROTE SLAAPBOEK graag voor. "Het boek is grappig en je kan het op verschillende manieren voorlezen. Het knoopt aan bij een voor de kinderen herkenbare situatie: gaan slapen (en daar nog niet direct zin in hebben). De teksten zijn vlot en beknopt. De tekeningen spreken onze kinderen aan: mooi én met felle kleuren."

Kleine Laura is ervan overtuigd dat ze auteur Guido op een foutje betrapt heeft. "In het boek komen verschillende dieren aan bod die gaan slapen. Eén van de dieren is de vleermuis. Laura draait keer op keer het boek om, zodat alles weer 'goed' staat. Ook na diverse keren een uitgebreide uitleg, blijft ze denken dat het een 'fout' is in het boek."


Het boek kreeg ondertussen een vaste plaats in de slaapkamer. "We lezen er meerdere keren per week in. Laura kijkt er ook vaak zelf in voor het slapengaan. Als ik het boek zelf zou kopen, zou ik wel opteren voor de kartonnen versie. Dan kan het boekje zonder gevaar voor scheuren in bed blijven bij het slapengaan. Het is een ideaal boek om een kind mee naar dromenland te begeleiden. Dit is een klassieker, die zeker een plaats verdient in de slaapkamer van kleintjes. Twee tot drie jaar lijkt me de ideale leeftijd. Ik ben van plan om dit boek in de toekomst te kopen als cadeautje."

 

#getestin2016


HET GROTE SLAAPBOEK
Guido Van Genechten
€ 15,95
http://www.clavisbooks.com/book/het-grote-slaapboek