Wij gaan niet slapen zonder eerst minstens één strip gelezen te hebben. Welke strips nu op ons nachtkastje liggen? Een hele stapel nieuwe!  

Nog één strip, mama!

Wij gaan niet slapen zonder eerst minstens één strip gelezen te hebben. Welke strips nu op ons nachtkastje liggen? Een hele stapel nieuwe!

 

Het virus van de vampier, nr. 33 van Vertongen & C°: Mark, Bieke en Paulien worden voor een etentje uitgenodigd bij professor Flessentrekker. Maar als ze daar aankomen is er van alles aan de hand. De professor is verdwenen en alles wijst erop dat hij met geweld is ontvoerd. Paulien ontdekt via beelden van de bewakingscamera’s dat de dader een vampier is. En wie weet alles over vampiers? Mircevlad, de vampier uit de Karpaten. Dankzij Skype komen onze vrienden met hem in verbinding. Hij zet hen op het spoor van de ontvoerder. Dat spoor leidt naar de Provence, meer bepaald naar het stadje Carpentras, waar onze vrienden dankzij een verkoper van knoflook de schuilplaats van de beruchte vampier kunnen vinden. 

 

De blussers van Tollembeek, nr. 133 van Urbanus: Twaalf stielen, dertien ongelukken, en Urbanus kent ze allemaal. Maar op een dag vindt onze stripheld dan toch de job van zijn leven: brandweerman! Niet om hulpeloze poesjes uit een boom te redden of omdat hij mensen wil helpen, nee… Urbanus is erachter gekomen dat een job als brandweerman de kortste weg is naar het hart van een meisje! Want elk meisje staat in vuur en vlam, voor een heldhaftige brandweerman! Of zijn nieuwe, vurige passie hem ook helpt zijn Zjoske te doen smelten, is een ander verhaal. 

 

De verjaardagstaart, nr. 110 van F.C. De Kampioenen: De Kampioenen bestaan 30 jaar! Boma heeft besloten dit te vieren met een onvergetelijk feest. Zijn concurrent Grootjans, met wie hij net op kletterende wijze ruzie heeft gemaakt, is vast besloten om het feest te doen mislukken. Ook Fernand wil roet in het eten gooien. Hij zint op boosaardige plannen. Er is springstof mee gemoeid... Mark krijgt de opdracht om de geschikte verjaardagstaart uit te zoeken. Dat loopt niet van een leien dakje. Boma droomt ervan om een stripteaseuse uit de taart te laten springen op het hoogtepunt van het feest. Maar hij vindt niemand... En de vrouwen zien zo’n idee helemaal niet zitten. Boma krijgt de wind van voren... Zal het feest voor 30 jaar Kampioenen wel slagen?  

 

De butler heeft het gedaan, nr. 157 van de Kiekeboes: Charlotte probeert Nopel wat meer te laten bewegen door samen te gaan joggen. Fanny en Alanis hopen rijk te worden als influencers. En Marcel?… Hij is slachtoffer van bezuinigingen binnen het bedrijf en wordt door mevrouw Van de Kasseien ontslagen. Na een herscholing tot butler treedt hij in dienst bij de arrogante modeontwerpster Chipo Latta. Deze dame houdt er een bizarre hobby op na: ze verzamelt prehistorische skeletten. Maar is de manier waarop ze haar collectie aanvult wel helemaal legaal? 

 

Special 09, De wereld rond met de Kiekeboes: Naar ondertussen goede jaarlijkse gewoonte verschijnt een dubbelalbum van de Kiekeboes, met daarin een gebundeld tweeluik. In De wereld rond met de Kiekeboes worden de populaire albums Thantomthant en Hoe meer kijkers gebundeld.

 

 

 

En dan onze nieuwste ontdekking: Met Vreemde vogels, nummer 1 van een nieuwe reeks: Ze zitten overal om ons heen, in de lucht, in de bomen, in de tuin. Ze zijn zelfs onze taal al binnengedrongen: praten als een ekster, zingen als een nachtegaal, een kip zonder kop… Maar kan jij een alk van een pinguïn onderscheiden, een uil van een oehoe of een meeuw van een zeemeeuw? Wist jij dat de helmkasuaris de gevaarlijkste vogel ter wereld is? Of het nu trekvogels zijn, vissers of jagers, met dit album vol weetjes en humor, kom je eindelijk alles te weten over onze gevederde vrienden.  

 

Deze nieuwe strip is perfect voor jonge (of oude) dierenliefhebbers. Eigenlijk is dit een weetjesboek in stripuitgave. Korte verhaaltjes van 1 bladzijde met telkens leuke weetjes over snavels, de vogeltrek, een vogelsoort, ... Achteraan vind je een dossier met teksten, tekeningen en foto's met nog meer weetjes! Verwacht je als de strip uitgelezen is aan een reeks 'wist-je-dat-jes'. 


Meer weten?
https://www.standaarduitgeverij.be/catalogus/?soort=strips