Lieselore zit in het 1ste middelbaar en fietst sinds dit schooljaar elke dag naar én van school. En daarom mag ze gezien worden! Langs alle ...

Kleuren en figuren naar hartenlust

Lieselore zit in het 1ste middelbaar en fietst sinds dit schooljaar elke dag naar én van school. En daarom mag ze gezien worden! Langs alle kanten: voor, achter én opzij. Lieslore testte voor ons de Monkey Light van MonkeyLectric, aangeboden door Veilig in het verkeer. 

 

Bij 90% van de ongevallen met fietsers in het verkeer is onvoldoende zichtbaarheid mee één van de oorzaken. Het is onvoldoende om jezelf enkel vooraan en achteraan te voorzien van verlichting, reflecterende en/of fluorescerende elementen. Je zorgt best voor 360 graden zichtbaarheid, ook aan je zijkanten! In de meeste verkeerssituaties naderen chauffeurs de fietsers niet frontaal. Een Monkey Light kan daarbij helpen! 


 

"Hoe de Monkey light omschrijven? Het is een leuk, flashy accessoire voor de dagelijkse ritten naar school van de oudste dochter die sinds dit jaar in 1ste middelbaar zit. En daarnaast dus nóg veiliger in combinatie met haar fluo vestje en fluo hoes over de boekentas. Een wereld van verschil (of moet ik zeggen licht) want ze is nog beter te zien door de automobilisten. Mama’s zijn hiermee blij, want toch ook een klein beetje geruster hierdoor", vertelt mama Anke.

 "De montage ging trouwens heel vlot, zonder moeilijkheden. Al hebben we dit wel aan de papa gevraagd 😀. Wat ook heel tof is, is de anti diefstal beveiliging. Je weet maar nooit! Het is dus tof om te hebben. Het is ook fijn om de kleuren en figuren te wisselen naar hartenlust."

 


 

Vanaf 15 km/u vormen de LED-lampjes verschillende patronen. Die snelheid haalt Lieselore niet altijd.

"Wat wel wat minder is, is dat je best hard moet fietsen om meerdere figuren te zien in het wiel. Hierdoor is het eigenlijk niet zo handig voor kleinere kinderen. En je krijgt nooit een vol verlicht wiel te zien zoals je kan zien op de verpakking van de Monkey light."

 "Onze andere dochters vragen alleszins ook naar zo’n mooie lichtjes op hun fiets, maar daarmee wachten we toch tot hun fiets groot genoeg is (diameter zoals een volwassen fiets lijkt ons ideaal)."

 

 

Meer weten?
https://veiliginhetverkeer.be/fietskledij-fluo/fietsverlichting