Kinderboekenschrijver Paul van Loon ontving deze week maar liefst drie (!) Gouden Boeken. Van drie van zijn boeken over Dolfje Weerwolfje – ...

Dolfje Weerwolfje Week

Kinderboekenschrijver Paul van Loon ontving deze week maar liefst drie (!) Gouden Boeken. Van drie van zijn boeken over Dolfje Weerwolfje – ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘SuperDolfje’ en ‘Weerwolfnachtbaan’ – zijn inmiddels meer dan 75.000 exemplaren verkocht en verdienen daarmee het predikaat Gouden Boek. Het is een prachtige aftrap voor het 25-jarig jubileum van Dolfje Weerwolfje, dat dit jaar gevierd wordt.

 

Paul van Loon: “Nooit had ik gedacht dat ik 25 jaar lang boeken over Dolfje zou schrijven. Ooit zag ik een klein wit weerwolfje met een brilletje voor mij, wiens avonturen ik op ging schrijven. Hij bleef altijd bij mij en zo verscheen bijna ieder jaar een nieuw boek. Met dank ook aan illustrator Hugo van Look, die Dolfje precies het uiterlijk gaf dat ik voor mij zag en die dat nu ook al 25 jaar doet. Ik heb ontelbaar vele reacties van ouders en kinderen gehad in die 25 jaar en één ding is duidelijk: beiden beleven erg veel (voor)leesplezier aan de boeken. Dolfje maakt kinderen blij. Bovendien is Dolfje Weerwolfje erg leesbevorderend: talloze kinderen die nooit lazen, zijn gaan lezen door de boeken van Dolfje Weerwolfje. Wat wil ik als schrijver nog meer!

De overhandiging van de drie Gouden Boeken luidt de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week in, die dit jaar plaatsvindt van 27 februari t/m 7 maart en waarin de boeken van Dolfje Weerwolfje in boekhandels en bibliotheken en op basisscholen in het zonnetje worden gezet.
Op zaterdag 27 februari houdt Paul van Loon in samenwerking met het Tropenmuseum, wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en Natuurmonumenten-boswachter Ruben Vermeer de online boekpresentatie van ‘Weerwolfraket’, het allernieuwste boek van het witte weerwolfje.
Ook verschijnt het boek ‘SuperDolfje’ in een feestelijke editie, waarbij voor het basisonderwijs een lesbrief over pesten is gemaakt.

Het eerste boek over Dolfje Weerwolfje verscheen in 1996. Sindsdien zagen 22 boeken en een aantal spin-offs over Dolfje het levenslicht. Binnen twee generaties groeiden miljoenen kinderen op met het witte weerwolfje. Er werden een prijswinnende film, drie musicals en een app geproduceerd en er zijn verschillende taal- en rekenspelletjes. Dolfje bestiert zijn eigen katern in tijdschrift OKKI.
Nieuw: Weerwolfraket verscheen op 24 februari, telt 80 bladzijden en is te koop voor € 11,99. De feesteditie SuperDolfje verscheen op 27 januari, telt 144 bladzijden en is te koop voor € 10.


Meer weten?

www.dolfjeweerwolfje.nl