We stuurden Daan en Line een strippakket met 6 strips, bekende én minder bekende. " Toen de strips net gearriveerd waren, grepen ze spo...

Als er nieuwe nummers uitkomen, dan halen we die zeker in huis!

We stuurden Daan en Line een strippakket met 6 strips, bekende én minder bekende. "Toen de strips net gearriveerd waren, grepen ze spontaan eerst naar de strips die ze al kennen. Line koos onmiddellijk voor Jommeke, Daan voor Game Over. Bekend terrein, maar daarom niet minder leuk. De uren daarna kwam alle andere strips uiteraard ook aan bod, en dat was zo voor de rest van de week...", vertelt mama Liesbeth.

 

"Heel de week enkel deze 6 strips, opnieuw en opnieuw, dat zegt genoeg... Alhoewel, om eerlijk te zijn: het ging eigenlijk maar om 5 strips... “De muziekdoos (Welkom in Pandoria)” was niet zo populair, die is heel lang blijven liggen totdat hij gelezen werd. Voor Daan was de voorprent wat te meisjes-achtig, voor Line de binnenkant te eng ;o) Maar voor stoere meisjes of jongens met een zacht kantje is het een mooie strip, met een verhaal over een meisje dat via haar muziekdoos in een geheimzinnige en niet ongevaarlijke wereld, Pandoria, terechtkomt."


"Jommeke was een voltreffer, uiteraard. “Feest in Zonnedorp” is een flinterdun verhaal, maar het is erg leuk om wat oude bekenden zoals juffrouw Perlefinneke of koningin Varazdina terug te zien. De vrienden van Jommeke organiseren een verrassingsfeest voor hem, en al zijn verre kennissen uit de vorige albums worden uitgenodigd. Uiteraard probeert de koningin van Onderland de boel te saboteren... Amusement verzekerd!"

 


"Game Over kenden ze ook al van andere albums, het opzet is steeds hetzelfde: op elke pagina staat een (woordenloos) mopje, dat steeds eindigt met de dood of vernietiging van de hoofdrolspelers. Ook dit album werd goedgekeurd."

 

"Grote ontdekking was “Diep in de zee”: een strip boordevol weetjes over de onderwaterwereld. Korte verhaaltjes/mopjes van 1 of 2 pagina’s, en tussendoor leer je nog wat bij. Topper!"


 

"Voor Line is “Dad” de grote favoriet. Ook deze strip bevat geen lang verhaal, maar korte verhaaltjes van (meestal) slechts 1 pagina. Over een papa die in z’n eentje zijn 4 dochters in het gareel moet houden. Bij tijden hilarisch, aldus Daan en Line."

 


Dood en opgegraven, Lijk op de loop” is wél een écht stripverhaal. Spannend, zegt Daan. En voor herhaling vatbaar, hij gaat actief op zoek naar volgende nummers van deze strip."
 

"Kortom: uren leesplezier verzekerd. Het was een heel uiteenlopend assortiment, voor iedereen wat wils. En er zijn dus een aantal nieuwe ontdekkingen bij, die we vanaf nu gaan opvolgen. Als er nieuwe nummers uitkomen, dan halen we die zeker in huis!"Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/