IKEA lanceerde voorbije zomer, in samenwerking met de LEGO Group, de collectie BYGGLEK: een reeks producten die spelen en opruimen samenbren...

Spelen én opbergen was nog nooit zo leuk

IKEA lanceerde voorbije zomer, in samenwerking met de LEGO Group, de collectie BYGGLEK: een reeks producten die spelen en opruimen samenbrengt. IKEA en de LEGO Group zien spelen als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven: het bevordert creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen. Maar speelgoed staat vaak ook synoniem met rommel. Met de BYGGLEK opbergdozen ruim je losse stenen op én maak je de mooiste creaties rond, op en zelfs in de doos, en dit in perfecte harmonie met het interieur. Zo hoeven bouwwerken niet afgebroken te worden en spelen kinderen, en volwassen, de volgende dag gewoon verder in hun eigen fantasiewereld.

 

BYGGLEK is niet zomaar een opbergoplossing voor stenen, en ook niet zomaar een doos. BYGGLEK is een combinatie van spelen en opbergen, die gezinnen helpt ruimte te creëren voor meer spel in hun dagelijks leven. Met BYGGLEK berg je je verhalen op totdat je weer verder kan spelen. Je toont je bouwwerken en doet voort wanneer je zelf wil.  

"Bij IKEA geloven we in de kracht van het spel. Spel laat ons verkennen, experimenteren, dromen en ontdekken", zegt Andreas Fredriksson, ontwerper bij IKEA in Zweden. "Waar volwassenen vaak rommel zien, zien kinderen een stimulerende creatieve omgeving, en BYGGLEK zal helpen de kloof tussen deze twee visies te overbruggen en zorgen voor een creatiever spel in huis. Bovendien past de BYGGLEK collectie perfect bij andere IKEA producten, waardoor de creativiteit van je kinderen een mooi en uniek stuk decoratie in huis wordt". 

De budgetvriendelijke BYGGLEK collectie bestaat uit een set van 3 kleine dozen, twee grotere dozen en een set van LEGO stenen (201 stuks). Er zitten geen specifieke instructies bij de BYGGLEK dozen, want er is geen goed of fout in het gebruik. Wel zitten er een aantal kleine items bij die het spel op gang kunnen brengen, zoals minifiguren én zelfs een miniatuur IKEA hotdog.  

Rasmus Buch Løgstrup, productontwerper bij de LEGO Group, licht toe: “De BYGGLEK opbergdozen en LEGO stenen zorgen voor uren speelplezier – en maken tegelijkertijd opruimen een stuk makkelijker. De dozen in verschillende formaten hebben een bouwplaat als deksel, waardoor je LEGO stenen op de opbergdoos kan bouwen. De BYGGLEK opbergdoos kan ook onderdeel zijn van een bouwwerk - zo maak je een huis met de meubels in de doos en het dak erbovenop. Of klik meerdere dozen op elkaar en creëer een wolkenkrabber, robot of ruimteschip. BYGGLEK kan bovendien gebruikt worden met alle bestaande en toekomstige LEGO elementen.”   

BYGGLEK is zowel voor kinderen als volwassenen die graag willen spelen en het spel op een slimme en leuke manier willen organiseren. De BYGGLEK dozen zijn gemaakt van hetzelfde duurzaam materiaal, kunststof, als de LEGO® stenen en gaan jaren mee: van generatie op generatie. Voor IKEA is kunststof op basis van hernieuwbaar/gerecycled materiaal belangrijk om te voldoen aan Democratic Design, de belofte om circulair te zijn en om te voldoen aan de klantenbehoeftes. 

Hoewel we kunststof blijven gebruiken, willen we de impact van de kunststof die we gebruiken verminderen. Ons doel is dat tegen 2030 al onze producten en verpakkingen, inclusief die van kunststof, gemaakt zijn van hernieuwbaar en/of gerecycled materiaal. Daardoor worden er geen nieuwe fossiele grondstoffen meer gebruikt”, aldus Nathalie Van Edom, Sustainability Business Partner IKEA België.

De prijzen zijn verschillend per formaat:

- 35x26x12 cm: € 14,99

 - 26x18x12 cm: € 12,99

- set van 3: € 9,99

 

Meer weten?

https://www.ikea.com