Voorbije weekend opende Technopolis de poorten van Dinopolis, een tijdelijke expo boordevol levensechte reuzendinosaurussen. Met talrijke ro...

Dino’s veroveren Technopolis!

Voorbije weekend opende Technopolis de poorten van Dinopolis, een tijdelijke expo boordevol levensechte reuzendinosaurussen. Met talrijke robotdino’s, nagemaakte skeletten, levensechte sculpturen en échte fossielen belooft de nieuwste tentoonstelling van Technopolis heel wat extra bezoekers aan te trekken. Omdat sommige van deze dinoreplica’s zodanig groot zijn, werd beslist om de expo niet in Technopolis zelf maar op de parking van het doe-centrum te installeren. Hierdoor kunnen bezoekers de expo, die nog tot 3 januari open is, ook apart bezoeken zonder een ticket voor Technopolis te kopen.

Vanaf zaterdag kan je buiten op de parking van Technopolis oog in oog staan met levensechte reuzendinosaurussen in de tijdelijke expo Dinopolis. Dankzij Technopolis reis je als het ware miljoenen jaren terug in de tijd naar de tijd dat gigantische dinosaurussen de aardbol domineerden. De expo bevat talrijke robotdino’s, nagemaakte skeletten, levensechte sculpturen en échte fossielen. Sommige van deze levensechte dino’s speelden zelfs een rol in de film Jurassic Park, een echte klassieker voor dinoliefhebbers.


Enthousiastelingen kunnen in Dinopolis niet alleen bekende dinosaurussen zoals de T-rex, brachiosaurus en de velociraptor bewonderen, ze kunnen ook (nagemaakte) restanten van dino’s opgraven en zelfs dinootje rijden. Dat maakt van Dinopolis een absoluut fascinerende expo voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Voor wie graag wat meer achtergrond wil, zijn er wetenschappelijk accurate labels bij alle opstellingen en wordt er een interessante documentaire gedraaid.Dinopolis heette oorspronkelijk “Giant Dinosaurs” en werd gecreëerd door Dino Don Inc. in samenwerking met Heureka, een bekend science center in Finland. Dino Don is een Amerikaanse firma die dinosaurussen ontwerpt in nauwe samenwerking met paleontologen. Zo heeft de firma meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van tentoonstellingen voor musea en dierenparken wereldwijd zoals de Bronx Zoo (New York) en de Brooklyn Zoo (Chicago). De CEO van Dino Don, Don Lessem, werkte als paleontoloog en ervaringsdeskundige mee aan o.a. de filmklassieker Jurassic Parc en schreef zelf al meer dan 50 boeken voor kinderen.
 

"Toen de kans zich voordeed om een expo met levensgrote reuzendino’s naar Technopolis te krijgen, hebben we geen seconde getwijfeld. Wat spreekt nu nog meer tot de verbeelding dan dino’s? Het is de ideale manier om op een hele leuke manier jong en oud te fascineren door wetenschap, zonder dat ze er zelf noodzakelijk erg in hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat Dinopolis heel wat extra bezoekers richting Technopolis doet trekken. Onze medewerkers hebben dan ook hemel en aarde verzet om Dinopolis op slechts een paar weken tijd volledig operationeel te hebben. Technopolis laat zich andermaal heel weerbaar en flexibel zien in tijden van crisis!", Ester Blockx, Marketing & Sales Director.


Sinds de coronacrisis krijgt Technopolis beduidend minder bezoekers over de vloer en dat heeft ook nefaste gevolgen voor de inkomsten. Dinopolis moet ervoor voor zorgen dat meer mensen opnieuw richting Technopolis trekken en tegelijk het doe-centrum financieel een duwtje in de rug geven. Dat de expo ook in Technopolis veel bezoekers belooft te trekken, blijkt uit het succes van de expo in Heureka (Finland), waar deze voor een record van 325 000 bezoekers zorgde. De expo stond ook al het Móra Ferenc Museum (Hongarije), waar deze op amper 4 maanden tijd door 100 000 mensen werd bezocht, eveneens een record voor het museum.Dinopolis staat nog tot 3 januari op de parking van Technopolis. Tickets kosten € 9 en zijn apart verkrijgbaar via www.technopolis.be. Wie Dinopolis combineert met een bezoek aan Technopolis op dezelfde dag, betaalt slechts € 8 voor een Dinopolis-ticket. Scholen kunnen een klasbezoek reserveren voor Dinopolis aan € 3 per leerling of ervoor kiezen om Dinopolis te combineren met een dagje Technopolis voor slechts € 2 extra.

 

Omdat de toegestane capaciteit per tijdslot door de coronacrisis noodgedwongen beperkt is, zal Dinopolis ook 's avonds tot 20u30 open zijn op vrijdag, zaterdag en elke dag van de herfst- en kerstvakantie, behalve op 24 en 31 december. Dinopolis is gesloten op 25 december en 1 januari.


Meer weten?
www.technopolis.be