In deze coronatijden is het voor ouders een hele uitdaging om een positieve mindset te creëren binnen het gezin. Wat je denkt is wat je bent...

Ik ben goud waard

In deze coronatijden is het voor ouders een hele uitdaging om een positieve mindset te creëren binnen het gezin. Wat je denkt is wat je bent. Kinderen die negatief over zichzelf denken, zijn vaker onzeker, durven minder vaak nieuwe dingen uit te proberen of ontwikkelen faalangst. Maar ook het omgekeerde is waar: kinderen met een positieve mindset hebben een gezonde dosis zelfvertrouwen, durven nieuwe uitdagingen aan te gaan en staan veerkrachtiger en gelukkiger in het leven.

 

In het inspirerende boek Ik ben goud waard zet opvoedingsexpert Steven Gielis de zeven pijlers van een positieve mindset op een rij. Daarnaast geeft hij heel concrete tools en handvaten mee om de omslag te maken van 'Ik kan het niet' naar 'Ik kan het altijd proberen'. Een heerlijk positief boek waar ouders onmiddellijk mee aan de slag kunnen.
 
"Het gaat er net om dat je met die positieve mindset de uitdagingen en problemen in je leven durft aan te pakken. Daarom wil ik in dit boek een eerlijk beeld schetsen van het ouderschap en de vele uitdagingen die jij als mama of papa vandaag tegenkomt op je pad. De combinatie van werk, sociale verplichtingen en gezin valt velen zwaar, en misschien heb ook jij soms het gevoel dat het je allemaal wat te veel wordt. Zeker als ook je kind niet 100% goed in zijn vel lijkt te zitten. Misschien zie je overal om je heen shiny happy people bij wie het allemaal wel op rolletjes lijkt te lopen", vertelt Steven Gielis.
 
Steven Gielis is lector Orthopedagogie bij AP Hogeschool en de bezieler van ZITDAZO, een online community die ouders samenbrengt rond thema’s als weerbaarheid en hoogsensitiviteit. Via het project Over mij, van mij ontwikkelde hij een reeks dagboeken om gezinnen en kinderen te stimuleren richting een optimistischer mindset. Hij schreef eerder het erg succesvolle Opvoeden tot zelfvertrouwen en is ook auteur van de veelgeprezen kinderboeken De voelsprieten van Neel en Pjotter zegt altijd ja.
 
Zijn allernieuwste werk Ik ben goud waard is vanaf nu voor € 19,99 te koop in de boekhandel.


Meer weten?
https://www.lannoo.be/nl/ik-ben-goud-waard