Met het boek Papieren bloemen van Karin Van Hoorick maak je zelf de mooiste bloemen uit crêpepapier. Vorig jaar zat er 1 meisje op het stran...

Papieren bloemen

Met het boek Papieren bloemen van Karin Van Hoorick maak je zelf de mooiste bloemen uit crêpepapier. Vorig jaar zat er 1 meisje op het strand van De Panne met papieren bloemen. Haar zaak draaide niet goed... Wij gingen veel schelpjes zoeken en werden haar beste (lees: enige klant). De enthousiaste bloemenverkoopster deed veel meer dan bloemen verkopen, ze zette ons aan onze eigen zaak te openen. En exact 1 dag later waren er 2 bloemenwinkels op het strand van De Panne. De verkoopsters kochten bij elkaar.

Het is niet in elke badplaats even bekend, strandbloemen verkopen. Toen we langs het strand naar Oostduinkerke stapten, kwamen we in een heus bloemenparadijs. Het ene bloemenwinkeltje naast het andere. Geweldig om zien. We keken er dan ook heel erg naar uit om dit jaar ook weer aan zee onze pop-up bloemenwinkel te openen. Hopelijk laat corona het toe. 
 
Karin Van Hoorick bracht in maart het boek Papieren bloemen uit. Dit vrolijke en kleurrijke knutselboek leert je stap voor stap hoe je zelf de allermooiste bloemen maakt. Het boek staat boordevol tips en telt 10 verschillende soorten bloemen die je met een eenvoudig stappenplan en heel veel foto's zelf leert maken. 


Wij zijn vooral fan van de (beestig) mooie feestbloemen en het boeket van roosjes. We maakten een setje van deze bloemen en door het stappenplan te volgen is dat in 1 2 3 klaar. Heel eenvoudig, leuk om doen en een kleurrijk en origineel resultaat.


Wat zo leuk is aan dit boek: je kan écht meteen aan de slag. Heb je geen crèpepapier in huis? Niet erg, je kan ook servieten of zakdoeken gebruiken. Of wc-papier zoals onze roosjes.

Ga je dit jaar niet naar het strand? Niet erg! Knutsel dan een groot boeket voor op je tafel in de tuin of in de woonkamer. Fleur je kamer op of... geef een bloem kado aan iemand die het verdient. 

Dit boek is te koop voor € 14,99 in de boekhandel.


Meer weten?
https://www.lannoo.be/nl/papieren-bloemen