Deze zomervakantie moet je de grens niet over om in een ver land te geraken. Samen met het MOT reis je naar de Nieuwe Wereld en ontdek je he...

Ontdek een Nieuwe Wereld

Deze zomervakantie moet je de grens niet over om in een ver land te geraken. Samen met het MOT reis je naar de Nieuwe Wereld en ontdek je het Amerika van de Inca’s, Maya’s en Azteken op een veilige manier!

Tijdens Zomeren in het MOT zijn er heel wat workshops voor gezinnen en kan je met hetzelfde ticket allerlei extra’s beleven: de speurtochten van Schatten van Vlieg en Molly de MOT, een bezoekje aan het pas geopende Prinsenkasteel… En nieuw deze zomer: de picknickbar!

Doet het getal 1492 een belletje rinkelen? Natuurlijk, Christoffel Columbus ontdekt Amerika. Fout! Columbus wist niet dat het Amerika was, zo heette het continent trouwens toen nog niet. En heeft hij het dan ontdekt? Ook niet, want er woonden al veel mensen.Stel je voor, je ligt deze zomer lekker te zonnen aan de Belgische kust en opeens komen er drie bootjes aangedobberd uit de Noordzee. Gek geklede mannen komen het strand opgelopen en beginnen te roepen dat ze ons ontdekt hebben. Beetje vreemd, toch? Zo ongeveer moet het 500 jaar geleden ook gegaan zijn. Ontdekkingsreizigers gingen aan land op de eilanden voor de kust van Midden-Amerika, later verkenden ze het vasteland van Zuid- en vervolgens Noord-Amerika. Ze ontmoetten er hoogtechnologische beschavingen als de Inca’s, Maya’s en Azteken. Er ontstond een uitwisseling van grondstoffen en technieken tussen de ‘Oude’ en de ‘Nieuwe Wereld’. Helaas brachten Columbus en zijn vrienden niet enkel goed nieuws. Ze namen ook onbekende virussen mee … mmm, dat klinkt herkenbaar.Zomeren in het MOT is een programma voor gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar. Op vaste tijdstippen zijn er workshops. Daarnaast kan je speuren naar de Schat van Vlieg, speuren met Molly de MOT, alle tentoonstellingen in het Guldendal bezoeken en als kers op de taart onze nieuwe tentoonstelling Steigers en steen in het Prinsenkasteel bezoeken!

Workshops
Maandag          10 uur  3 tot 6 jaar      Veren maken de man
Maandag          14 uur  7 tot 12 jaar    Gras bij de Inca’s
Woensdag       10 uur  3 tot 12 jaar    Tortilla chips met dips
Woensdag       14 uur  3 tot 12 jaar    Tortilla chips met dips
Vrijdag             10 uur  3 tot 6 jaar      De kamelen van de Andes
Vrijdag             14 uur  7 tot 12 jaar    Ronddolen op rubberzolen

Doorlopend aanbod
* Schatten van Vlieg: het thema dit jaar is ‘hoor jij wat ik hoor’ en mag je nog meer kabaal maken dan anders!

* Speuren met Molly de mot
* Tentoonstellingen in het Guldendal: opdrachtjes, kindertentoonstelling, Speelzolder
* Prinsenkasteel

Voor wie?
Voor gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar. (O)ma en (o)pa doen mee, maak er samen een gezellige dag van in het museum.

Wanneer?
Elke maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 17 uur in juli en augustus. Om 10 en 14 uur zijn er workshops, die duren 1 à 2 uur. Wees minstens 10 minuten voor aanvang aanwezig.

Er is een picknickbar: drank en ijsjes staan koud, er staan tafels en stoelen voor jullie klaar, breng de picknickmand maar mee.Kostprijs?
Kinderen betalen 6 euro voor Zomeren in het MOT inclusief de toegang tot het museum. Volwassenen betalen alleen de normale toegangsprijs. Spaarkorting voor leden van de Gezinsbond.

Plaats?
Het MOT
Guldendal 20, 1850 Grimbergen

Tip!
Maak er ineens een leuke daguitstap van! Breng je picknick mee en leef je uit op de speelstammen. Maak een wandeling door het Prinsenbos richting de Liermolen en de Tommenmolen, onze watermolens aan de Maalbeek. En ga onderweg ook eens langs bij onze vrienden van Volkssterrenwacht MIRA, want daar heeft Vlieg nog een schat verstopt!

Inschrijvingen?
Reserveren is verplicht, omwille van covid-19 is het aantal deelnemers beperkt.
Kies datum en workshop, reserveer telefonisch (02 270 81 11) en betaal bij aankomst aan het onthaal.


Goedgekeurd!
Ja hoor! Het MOT werd al getest en goedgekeurd door Getest op kinderen, dat lees je hier.
Meer weten?
http://www.mot.be/nl/beleven/zomeren-in-het-mot


Foto's?
MOT