Na zijn reis langs Vlaamse scholen, trekt Andy Fierens, als Boer Dandy naar de Culturele Centra. Samen met muzikant Jeroen Stevens dompelt h...

Boer Dandy gaat naar de maan

Na zijn reis langs Vlaamse scholen, trekt Andy Fierens, als Boer Dandy naar de Culturele Centra. Samen met muzikant Jeroen Stevens dompelt hij kinderen vanaf 6 jaar onder in een bad van Poëzie.


‘Boer Dandy gaat naar de Maan’ is een spannend avontuur over vriendschap, vol humor en poëzie. Het is een interactieve voorstelling voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Boer Dandy vertrekt op reis. Geen gewone reis maar een spannende ruimtemissie. Want als er dieren van de boerderij verdwijnen en daarna opduiken op de maan moet hij ervoor zorgen dat ze weer thuis geraken. Maar hoe pak je dat aan? En mag hij zomaar met zijn tractor door de ruimte rijden? En voor Boer Dandy de ruimte in kan, moet hij eerst ook op aarde nog een aantal problemen oplossen. Als dat maar goed komt.
Wij gingen in de herfstvakantie naar Boer Dandy gaat naar de Maan kijken, in de Arenbergschouwburg. De meisjes hebben de ideale leeftijd voor de voorstelling: 6 en 8. We volgden de boer op zijn missie. Zijn missie om van de wereld een mooiere plek te maken. Dat doet hij met verhalen, liedjes, geluiden en beelden. 
De voorstelling is grappig (met kip Andalouse en kip Hawaï), spannend én brandend actueel. Moraal van het verhaal? Minder afval! En denk 2 keer na voor je dat plastic flesje of die koekjesverpakking op de grond gooit! De voorstelling nodigt uit om nadien in gesprek en overleg te gaan. Wij hebben bijvoorbeeld diezelfde week nog het zwerfvuil in onze straat opgeruimd, net zoals boer Dandy dat zou doen!
 
Boer Dandy gaat naar de maan is een productie van VONK & Zonen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Arenberg.

Je kan Boer Andy aan het werk zien op zondag 17 en woensdag 20 november in cc De Kern in Wilrijk of misschien komt hij wel naar jouw school?

Meer weten?

https://www.lnvt.be/producties/boer-dandy/