We mochten zaterdag de gloednieuwe muzikale vertelvoorstelling Een held bijwonen. De voorstelling is gebaseerd op het roman Een held. De Cam...

Een held!

We mochten zaterdag de gloednieuwe muzikale vertelvoorstelling Een held bijwonen. De voorstelling is gebaseerd op het roman Een held. De Camelotlegende van 'Gawein en de Groene ridder' wordt er verteld met woorden, beelden én geluiden. En dat allemaal live.


In Een held bewerkte Lies Van Gasse de eeuwenoude Camelot-legende van Gawein en de Groene Ridder. Gedwongen door het lot, moet de jonge ridder Gawein plots een echte held worden. Op zijn tocht naar de Groene Kapel ontmoet hij de mysterieuze heer Bertilak en Vrouwe Aga. Van hen leert hij over vriendschap en vertrouwen. 

Tijdens de voorstelling volg je ridder Gawein tijdens zijn avonturen. Het duurt niet lang voor er een hoofd afgehakt wordt. Lore en Elien zochten al snel de veilige schoot van mama en papa op. Maar het blijft bij die ene onthoofding. De voorstelling is spannend, maar niet té spannend. Lieve, kleine ridder Gawein staat voor een serieuze uitdaging. Of hij erin slaagt om een echte ridder te worden? Hmmm, dat kunnen we niet verklappen! 

Anke Verschueren vertelt. Sien De Smet produceert geluiden en Lies Van Gasse illustreert. Een magische combinatie! Lies tekent ter plaatse, haar tekeningen worden geprojecteerd en komen ook echt tot leven. Ze tekent razendsnel en mooi met potlood, pen én aquarel. Anke vertelt en speelt. En Sien maakt de gekste geluiden. Zelf. De duiven die wegvliegen, dat is gewoon een fladderend blad papier. Het zwaardengevecht tussen de ridders, dat zijn gewoon de deksels van potten die tegen elkaar klingelen. En de magische gezangen? Dat is gewoon de stem van Sien. Mooi, eenvoudig, breekbaar en uniek.Ben je klaar voor een geanimeerde muzikale vertelling met een vleugje humor, spanning, kunst boordevol ridderverhalen? Ga dan zeker kijken! Wij? Wij zijn ondertussen erg benieuwd naar het boek zelf! 


Meer weten?
https://www.liesvangasse.be