Er is voor ieder wat wils in de reeks nieuwe spelletjes van Jumbo. Van games voor kids over behendigheidsspelletjes tot het strategische den...

Jumbo’s nieuwe spellen voor jong en oud

Er is voor ieder wat wils in de reeks nieuwe spelletjes van Jumbo. Van games voor kids over behendigheidsspelletjes tot het strategische denkwerk. Haal je creativiteit bijvoorbeeld naar boven met de leuke sets van ‘Papiro’. Of laat je kind op een speelse manier kennismaken met de basisprincipes van coderen met het spelletje ‘Ik leer coderen’. Ook magie is niet ver weg: word zelf een tovenaarsleerling in ‘Isodore School of Magic’ of ontdek het nieuwe spel van ‘Aladdin and the Magic Lamp’. 

Knotsgekke kidsspelletjes
1. ‘Papiro Station & sets’ (vanaf 5 jaar)
Je kinderen worden kleine kunstenaars met de quilling set van ‘Papiro’. Maak de mooiste kunstwerkjes uit papierstroken. Kies een leuk ontwerp, volg de stappen en leer de mooiste ontwerpen te maken: van een lekker ijsje tot een schattige panda. Het papier is zelfklevend dus je hebt geen lijm nodig. Met de aanvulsets ‘Papiro set Ocean’ en ‘Papiro set Princess’ kan je ook leuke waterdieren of mooie prinsessen op papier toveren.2. ‘Aladdin and the Magic Lamp’ (vanaf 3 jaar)
Kan jij als eerste de vijf magische edelstenen vinden? Bemachtig de edelstenen voor de slechte tovenaar Mustafa ze vindt en de controle krijgt over Geest in de Wonderlamp! Dit is een onmisbaar spel voor iedereen die fan is van de Disney-figuren Aladdin en prinses Amira en zin heeft in een leuk en avontuurlijk spel.

3. ‘Frog Hop’ (vanaf 3 jaar)
Pas op voor Froggy, de hongerige kikker! Vang de meeste beestjes voor Froggy in de vijver springt. Hij geeft de andere kikkers maar heel even de tijd om zo veel mogelijk insecten te vinden. Hoeveel kan jij er vangen?  4. ‘Ik Leer Coderen’ (vanaf 5 jaar)
Van kleins af aan leren coderen. Dat kan met het spel ‘Ik Leer Coderen’. Kinderen leren spelenderwijs de basisprincipes van codeertaal door een blokjessysteem. Ze leren zelfstandig oefenen met verschillende opdrachten op 3 niveaus. Koppel het aangename aan het nuttige en laat je kind op een speelse manier kennismaken met coderen.

Strategische superspellen
1. Rubik’s Cage
(vanaf 7 jaar, 2 tot 4 spelers) & Rubik’s Edge (vanaf 8 jaar, 1 speler)
Draai, keer en win! De klassieke Rubik’s Cube is nu ook te verkrijgen in twee nieuwe varianten: Rubik’s Cage en Rubik’s Edge. Zorg ervoor dat je als eerste aan een zijde van de Rubik’s Cage drie cubies van dezelfde kleur op een rij hebt. Dan ben jij de winnaar! De Rubik’s Edge is een kleinere versie met slechts één laag voor 1 speler. Geen kubus, maar een vierkant vlak. Slaag jij erin om alle zijden in één kleur te krijgen?2. ‘Isidore - School of Magic’ (vanaf 6 jaar, 2 tot 4 spelers)
Zin in een portie magie? ‘Isidore, School der Magie’ leidt tovenaars en heksen op. En jij bent één van hen! Voor dit strategische spel moet je een meesterspreuk maken, waarvoor je drie schatten uit het Rijk van Calandria moet verzamelen. Laat zien wat je op Isidore geleerd hebt en ga op zoek naar de traan van de Waternimf, de tand van de Vuurdraak en de smaragd van de Steenreus. Versla de magische wezens door de ingrediënten voor je spreuken te vinden. Dit magische bordspel is een must-have voor alle tovenaars in spé.

3. ‘How To Rob A Bank’ (vanaf 10 jaar, 2 tot 4 spelers)
Plan de bankoverval. Ontwijk de bewakers en steel de buit! Als bankrover moet je in dit strategisch spel slim samenwerken om de inbraak tot een goed einde te brengen en er met de kluis vandoor te gaan. De bewakers proberen er uiteraard een stokje voor te steken, maar ben jij hen te snel af?4. ‘Okavango’ (vanaf 10 jaar, 2 tot 4 spelers)
Jij bent de ranger en zorgt voor de Afrikaanse dierkuddes in de Okavango-delta. Red de dieren van de droogte door sterke kuddes te vormen en ze veilig naar de rivierdelta te krijgen. Iedere speler is een Afrikaanse ranger en moet dierenkuddes naar de drinkplaatsen loodsen. Verzamel je dieren op een slimme wijze om ze aan de schaarse drinkplaatsen te laten drinken en verzamel zo punten. De ranger die met de meeste punten eindigt, wint het spel.

5. ‘Forbidden City’ (vanaf 8 jaar, 2 tot 4 spelers)
Ook voor iets oudere kinderen is er een leuk spel in de aanbieding: ‘Forbidden City’. Dit tegelspel speelt zich af in het oude China. Probeer als adviseur in het keizerlijk paleis zo veel mogelijk draken aan jouw kant te krijgen. Het wordt een spannend machtsspel, waarbij de adviseur met de meeste invloed wint.

6. ‘Caper’ (12+, 2 spelers)
Met het spel ‘Caper’ bewijs jij dat je de beste dievenbende leidt. Werf een dapper team van dieven en bereid ze voor om op rooftocht te gaan in bekende Europese steden. Plaats je dieven op verschillende locaties en rust ze uit om hun invloed te vergroten. Of verzamel extra gestolen goederen. Heeft jouw team dieven de meeste punten verzameld? Dan ben jij de winnaar!Meer weten?
https://www.jumbo.eu/nl-be/

Foto's?
Jumbo