De start van het nieuwe schooljaar betekent voor veel kinderen ook dat ze luizen krijgen. Ieder jaar krijgt maar liefst één op de vijf kin...

Nieuw schooljaar betekent piekperiode luizen

De start van het nieuwe schooljaar betekent voor veel kinderen ook dat ze luizen krijgen. Ieder jaar krijgt maar liefst één op de vijf kinderen tussen 3 en 12 jaar er mee te kampen. Hoog tijd dus om preventief te werk te gaan, zo vindt producent van luizenwerende producen Elimax.

Ieder jaar krijgt één op de vijf kinderen tussen 3 en 12 jaar luizen. De start van het nieuwe schooljaar is daarbij een piekperiode. Elimax, fabrikant van luizenwerende producten, raadt daarom aan je kinderen te beschermen met preventieve shampoo. Deze shampoo behoedt je tot drie dagen tegen luizen. Is het al te laat? Dan heeft Elimax de eerste krachtige en veilige vetvrije lotion in de aanbieding om snel van de beestjes verlost te zijn. Alle producten komen tot stand na uitvoerige testen in het luizenlabo van het Belgische Oystershell Laboratories.

Allereerst is het belangrijk je hele gezin regelmatig op luizen te controleren. Zeker wanneer er een luizenalarm is op school. Daarnaast is het ook nuttig lang haar in een staart te dragen. Luizen kunnen namelijk niet springen of vliegen, maar kunnen enkel worden overgedragen via haar-haarcontact. Meer specifiek worden luizen van het ene hoofd naar het andere  aangetrokken via de elektrostatische lading van het haar. Ten slotte is preventie een must. Denk bijvoorbeeld aan Elimax preventieve shampoo. Hiermee bescherm je je haar tot 3 dagen tegen luizen. De preventieve shampoo wast, voedt & verzacht het haar en is bovendien geschikt voor gevoelige huidjes”, aldus Barbara Declerck, marketing manager bij Oystershell Laboratories.

De Belgische speler Oystershell Laboratories, producent van Elimax, is wereldleider in de ontwikkeling van innovatieve antiluistechnologieën. Ze baseren zich op uitvoerige testen in hun luizenlabo om gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen. Waaronder bijvoorbeeld de laatste aanwinst: de eerste vetvrije lotion Pure Power. Lotions worden namelijk gezien als de krachtigste oplossing bij luizen. Met als nadeel dat je nog dagen blijft rondlopen met vettig haar en meerdere wasbeurten nodig hebt om dit er uit te krijgen. Pure Power maakt niet enkel komaf met luizen en neten, maar ook met vettig haar. Bovendien is deze lotion onmiddellijk uitwasbaar en is je haar erna makkelijker te kammen. Niet alleen krachtig, maar ook efficiënt. Zo blijkt ook uit de klinische studies. Daarnaast is de lotion dermatologisch getest en geschikt bevonden voor zelfs gevoelige hoofdjes.Verder bevatten Elimax-producten geen siliconen, parabenen en oliën. Die zijn namelijk moeilijk uitwasbaar, slecht voor het milieu en smeer je liever niet op je hoofd of dat van je kind. Zo kies je dus voor producten die veilig zijn voor jezelf en het milieu.

Voor zijn studies werkt Oystershell Laboratories samen met een nabijgelegen internaat waar een verpleegster de leerlingen tweewekelijks controleert. Worden er luizen gevonden? Dan worden die verzameld en binnen het uur opgehaald voor interne producttesten. Dat moet snel gaan, aangezien een luis maar 24 à 48 uur kan overleven buiten het haar. Daarnaast doet het bedrijf ook beroep op onafhankelijk gespecialiseerde onderzoeksbureaus.  

Aangezien luizen zonder menselijk bloed tot twee dagen kunnen overleven, is het belangrijk ook je omgeving te behandelen. De omgevingsspray van Elimax kan je daar bij helpen. Deze spray maakt namelijk komaf met de overgebleven luizen op een natuurlijke manier. Ecologisch en 100 % biologisch afbreekbaar. Zonder vlekken achter te laten. Stukken handiger dan letterlijk alles te wassen op 60 graden of in de vriezer te steken. Want laat ons eerlijk zijn, dat is niet zo evident!  
 
Het nieuwe schooljaar komt eraan, maar laat die vervelende luizen maar achterwege!! 


Meer weten?
https://www.elimax.be/

Foto's?

Elimax