De examens komen eraan... Met de nieuwe beperkt verkrijgbare collectie FÖRNYAD viert IKEA het studentenleven. IKEA doet dit met een speelse ...

IKEA viert de student

De examens komen eraan... Met de nieuwe beperkt verkrijgbare collectie FÖRNYAD viert IKEA het studentenleven. IKEA doet dit met een speelse collectie in samenwerking met Sarah Andelman, creatief directeur bij colette en Craig Redman, designer van de New Yorkse cartoon figuur Darcel Disappoints.

De collectie die de werelden van colette en Darcel Disappoints met elkaar vermengt, legt de nadruk op kleur, humor en simpele vormen. Ga voor de LED-bureaulamp met draadloos opladen of voor een kleurrijke update van de KLIPPAN sofa cover en FRAKTA zak. Fun verzekerd! FÖRNYAD is vanaf juni beschikbaar in alle Belgische IKEA-winkels en op IKEA.be.


Voor velen is de studententijd een kleurrijke en speelse periode. De FÖRNYAD collectie maakt dit duidelijk door de samenwerking met Darcel Disappoints. Een New Yorker die getypeerd wordt door zijn ei-vorm, één oog en een monocle. Door het gebruik van deze basisvormen en kleur, vormt de collectie een vrolijke mix van de wereld van colette* en Darcel Dissapoints. 


 
Klassiekers zoals de KLIPPAN sofa en de bekende IKEA FRAKTA tas worden in deze collectie ondergedompeld in kleurrijke vormen en worden geaccentueerd met het typerende colette-blauw. Daarbovenop bevat FÖRNYAD er een reeks accessoires die handig zijn voor iedere student. Al deze elementen zorgen voor een kleurrijke, humoristische en doordachte collectie die het studentenleven viert. De collectie is volledig ondergedompeld in een spel van simpele patronen en onverwachte kleuren en maten, aangevuld met eigenzinnige verrassingen. Dit komt sterk tot uiting bij de klassieke KLIPPAN sofa die omgetoverd wordt tot een kleurrijke en grafische eyecatcher. De FÖRNYAD kruk en FÖRNYAD bijzettafel op wieltjes zijn twee subtielere stukken, maar met hun simpele vormen en een accent van colette-blauw perfect in lijn met de rest van de collectie.

Andere, kleinere stuks zoals het FÖRNYAD vuilbakje, de wandhaakjes, de LED lamp met draadloos opladen en het tapijt zijn klassieke producten die een nieuwe look en een functionele invulling krijgen. Want net de grootte, de kleuren en de basisvormen van de producten zorgen ervoor dat de stuks in veel kamers passen.

Naast deze vrolijke items voor het interieur, heeft Darcel Disappoints ook een reeks handige accessoires ontworpen. Daarbij werd de iconische IKEA FRAKTA tas in een trendy jasje gestoken. Maar ook de FÖRNYAD rugzak, tablet hoes, pennenzak en portefeuille maken deel uit van de collectie. 

Meer weten?
www.ikea.be

Foto's?
IKEA