Tinne Oltmans is voor het tweede jaar op rij het boegbeeld van de Move tegen pesten: STIP IT. Samen dansen en zingen tegen pesten, en sinds ...

Ketnet stipt opnieuw tegen pesten

Tinne Oltmans is voor het tweede jaar op rij het boegbeeld van de Move tegen pesten: STIP IT. Samen dansen en zingen tegen pesten, en sinds vorig jaar door vier stippen op je handen te tekenen; de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Ook in 2019 slaan Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Move tegen pesten: STIP IT. 


Zet alvast vier stippen in de agenda: van 22 februari tot 1 maart 2019 wordt de problematiek rond pesten extra onder de aandacht gebracht tijdens de Week tegen pesten. Op Ketnet.be kunnen de Ketnetters een Manipest ondertekenen waarmee ze zich engageren om actie te ondernemen tegen pesten. Als ze dat gedaan hebben, maken ze dat zichtbaar door vier stippen op hun hand te tekenen. Zo wordt STIP IT een virus dat hopelijk opnieuw heel Vlaanderen zal overnemen."Ik vind het enorm bijzonder dat ik voor het tweede jaar op rij mee mag werken aan de STIP IT campagne. Vorig jaar was een overdonderend succes. Iedereen had 4 stippen op hun hand en -groot of klein- iedereen zong mee met Stip Na Stip. Ook dit jaar laat ik me graag weer verrassen door de warme woorden van de mensen en steek ik ze een hart onder de riem om zo pesten weer meer bespreekbaar te maken. Wie weet kunnen we pesten op die manier een beetje de wereld uit helpen”, zegt Tinne Oltmans.

Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten willen alle kinderen en jongeren - en bij uitbreiding iedereen die sympathie heeft voor de Move tegen pesten - overtuigen dat pesten heel fout is. Op Ketnet.be kunnen ze een Manipest ondertekenen waardoor ze plechtig beloven zich aan vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan. Als ze dat Manipest ondertekend hebben, mogen ze stippen op hun hand tekenen. Want vanaf dat moment zijn ze besmet met het Antipestvirus en kunnen ze het ook doorgeven. Op vrijdag 1 maart volgt de apotheose van de actie: een Antipestival. Met onder meer optredens van Regi en Tourist Le MC. Tijdens het Antipestival reikt Ketnet voor het eerst een Move tegen pesten-award uit.
Het Manipest is een een online pagina op Ketnet.be. Wie het Manipest ondertekent, belooft om vier afspraken rond pesten na te leven:
1. Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!

2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.
Kinderen die het Manipest ondertekend hebben, worden besmet met het Antipestvirus.

De Vlaamse Week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet en Awel, het aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. De Vlaamse Week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 22 februari tot vrijdag 1 maart. Kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen, sportverenigingen... zetten allemaal hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. Die week gaat extra aandacht naar al deze waardevolle initiatieven. Via de organisatie van de Vlaamse Week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen.Meer weten?
https://www.ketnet.be/doen/move-tegen-pesten
#movetegenpesten en #stipit


Foto's?
Ketnet