" De kerstvakantie is altijd leuk, maar de kerstvakantie beginnen met een film is nog leuker ", vertelt papa Kevin. We stuurden de...

Letterlijk op het puntje van de stoel

"De kerstvakantie is altijd leuk, maar de kerstvakantie beginnen met een film is nog leuker", vertelt papa Kevin. We stuurden deze papa samen met de kinderen naar de allernieuwste film van Asterix: Het Geheim Van De Toverdrank.

Asterix en Obelix zijn terug. In een nieuw bioscoop-avontuur! En wat voor één! Het best bewaarde geheim van de Galliërs is in gevaar!

"Margot had met WO geleerd over de Galliërs en Julius Caesar en wilde deze nu wel eens 'in het echt' zien. Met een centwafel in de hand, het was de voorstelling van 10u30, werd het licht gedimd en na 5 minuten ver was Mira al aan het lachen. De intro op maat van muziek is een schot in de roos en zette de toon voor de rest van de film. Asterix en Obelix gaan namelijk samen met Panoramix op zoek naar een opvolger. Makkie zou je denken maar daar probeert concullega Sulferix een stokje voor te steken."


"We verklappen niet teveel maar het ene na het andere spannende moment werd afgewisseld met een lach en soms een traan. Voor iedereen wat wils. Volgens Margot, feminist in wording blijkbaar, waren de vrouwen/meisjes de ster van de film en vond ze de scene waar zij alleen het dorp moeten beschermen tegen de Romeinen het allerbeste. Mira daarentegen vond het super-grappig om te zien wat er allemaal kan gebeuren als de kippen van het dorp de toverdrank drinken... maar daar moet je zelf voor naar de cinema ;-)"


En wat vond papa van de film? "Die vond het gewoon superleuk om zijn dochters te zien opgaan in het verhaal waardoor ze bijna letterlijk op het puntje van de cinemazetel zaten."
 


Meer weten?
https://www.asterix.com/nl/asterix-in-de-bioscoop/tekenfilms/asterix-het-geheim-van-de-toverdrank/