Vandaag werden in Technopolis Hop Up Playgrounds voorgesteld. Hop Up Playgrounds is een innovatief speelconcept dat focust op vrij spel voor...

Kinderen ontwerpen eigen speelomgeving

Vandaag werden in Technopolis Hop Up Playgrounds voorgesteld. Hop Up Playgrounds is een innovatief speelconcept dat focust op vrij spel voor kinderen. Met een minimum van speelelementen ontpoppen kinderen zich tot vindingrijke architecten van hun eigen speelomgeving. Omdat de Hop Up Playgronds kinderen spelenderwijze in contact brengen met STEAM (Science, Technology, Arts, Mathematics) krijgen ze gedurende een volledig jaar een plekje in het Kinder-doe-centrum van Technopolis.

Vandaag vond in Technopolis de lancering plaats van de Hop Up Playgrounds. Onder het motto “Hop Up Serious Play" werd het innovatieve speelgoedconcept voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar voorgesteld aan organisaties, gemeentebesturen, educatieve instellingen en andere geïnteresseerden. Aan de hand van een reeks sessies en een "vrij spel moment" werd verduidelijkt waarom Hop Up Playgrounds zo belangrijk zijn voor kinderen van vandaag.

Vroeger gingen kinderen met de fiets naar het dorpsplein of verdwaalden ze in de bossen. Vandaag is hun actieradius veel kleiner. Terwijl die vrije tijd ongelooflijk waardevol is. Kinderen laten hun creativiteit los en ontpoppen zich tot onderzoekers of uitvinders. Daarom willen we met Hop Up weer ruimte maken voor vrij spel”, zeggen Eva Maréchal en Ilse Van Gorp, Hop Up speelarchitecten.De Hop Up Playground bestaat uit verschillende speel- en bouwelementen waarmee kinderen een ruimte omvormen tot een eigen speellandschap. Van onderzoekstafels tot rustige snoezelhoekjes, van een uitdagend bewegingsparcours tot onderzeeërs en teletijdmachines.
 

Ideaal om heel jonge kinderen in contact te brengen met STEAM! Deze fantasieprikkelende “Hoppers” zetten echt aan tot experimenteren en probleemoplossend denken, zonder dat er één bepaalde uitkomst verwacht wordt of – erger nog – aangereikt wordt. Ze krijgen dus een plekje in het Kinder-doe-centrum van Technopolis, waar je ze nog een jaar kan komen uittesten", zegt Ester Blockx, Sales & Marketing Director Technopolis.


Door de Hop Up Playgrounds een plek in het Kinder-doe-centrum te geven, biedt Technopolis opnieuw een platform aan een stakeholder. Ook in de toekomst streeft Technopolis ernaar om bedrijven, jongeren, leerkrachten, onderzoekers, ondernemers... aan te sporen om mee aan het aanbod vorm te geven.


Meer weten?
https://www.technopolis.be/nl/bezoekers/

Foto's?

Technopolis