Ook dit jaar viert Bobbejaanland opnieuw uitgebreid Halloween. Er is heel wat nieuws te beleven! En wij mochten erbij zijn! Of we het aan d...

Het gruwelijkste Halloween-event van het land

Ook dit jaar viert Bobbejaanland opnieuw uitgebreid Halloween. Er is heel wat nieuws te beleven! En wij mochten erbij zijn! Of we het aan durfden? Lees snel verder!


Voor het gruwelijkste Halloween-event van het land kan je opnieuw terecht in het Kempense pretpark. Dit jaar nòg groter, nòg angstaanjagender, maar bovenal nòg verrassender dan ooit tevoren. 

Op ons programma gisteren? Meer dan 40 attracties, 7 waanzinnige spookhuizen, 3 unieke scarezones en 2 sensationele shows.

We genoten van de familieattracties: een paar exclusieve ritjes (onze meisjes helemaal alleen) met de Convoy Trucks, 2 rondjes op het reuzenrad met een indrukwekkend zicht over het hele park, de ene Ponyride na de andere, de ontembare King Kong die ons door elkaar schudde, we liepen verloren én vonden de weg terug in het doolhof, een paar keer met de kokosmat van de glijbaan, 2 ritjes op de rug van de Flying Orca, met El Paso pistool in de hand een paar keer door het Wilden Westen, als een echte sheriff met ons Horse Pedalo door Cowboy Town, 3 ritjes met de Monorail door het hele park, met z'n allen in de Wildwaterbaan én op de stoeltjes en de glibberige Big Bang (gelukkig niet te nat). Elien ging met mama of papa alleen in de Revolution, El Rio, Aztek Express en Okidoki. Voor die attracties was Lore nog net te klein.Bobbejaanland legde ons in de watten met de All you can eat-formule. We kregen een bandje om en konden daarmee in 7 restaurants de hele dag eten en drinken:
* The Lake House: Koffietje, muffin of donut, een groot bord stoofvlees, een salade of een broodje?
* Friet Wild Water: Lekkere frietjes van een echte Belgische frituur.
* MC Monkey: hamburgers en pizza's
* Friet El Rio: snacks 
* Santa Fé: pizza, spaghetti bolognese, lasagne, dessertjes
* Dots & Wings: fried chicken en frietjes

's Middags aten we frietjes in Friet El Rio. Ons 4-uurtje smulden we in The Lake House én 's avonds aten we pompoensoep en pizza in Santa Fé.

Voor € 32 euro per persoon eet en drink je de hele dag door. Let op, om misverstanden te vermijden lees je best vooraf de kleine lettertjes! Je mag geen voorverpakte dranken (wel alle frisdranken, warme dranken en water), snoep en ijsjes (wel alle dessertjes!) nemen. Alcoholische dranken krijg je aan 50% van de normale prijs. Wat wel mag? Al het lekkers in de 7 restaurants (niet in de andere eetkraampjes). 

Wat ik van deze formule vond? Voor de kok des huizes was het echt een dagje ontspanning. Normaal gezien zorg ik voor een uitgebreid picknick-pakket. Die zorg viel voor mij volledig weg. Ik moest niet nadenken wat we zouden meenemen, ik moest het niet klaarmaken en ook niet onbelangrijk: ik moest er niet mee sleuren. 32 euro: veel geld? Ja en neen: wanneer je 2 keer gaat eten (snacks+drinken+dessert) heb je het er al uit, denk ik.
In de namiddag, vanaf 14 uur, barstte de Halloween-sfeer helemaal los in het park! De spookhuizen openen de deuren. Je krijgt aan de ingang een overzicht van alle spookhuizen. Het aantal doodhoofdjes geeft aan hoe angstaanjagend de ervaring zal zijn. Elien en Lore waren benieuwd naar de spookhuizen en we kozen er eentje uit met 3 doodhoofdjes. Naast de Scare Zones is dat het minst akelige. De medewerkers spraken alle gezinnen met jonge kinderen in de wachtrij aan en verwittigden hen dat het misschien toch te griezelig zou zijn. De uiteindelijke keuze ligt bij het gezin zelf. Maar wij beslisten om toch maar op onze passen terug te keren. 

De bestaande spookhuizen Bug Escape, Nightmare Motel, Childhood Fears, Bazaar Bizarre, Sonar en de Doll Factory krijgen versterking van een gloednieuwe maze. En niet zomaar eentje. Bobbejaanland bundelt dit najaar haar krachten met Jonas Govaerts, co-scenarist én regisseur van de Vlaamse horrorfilm “Welp”. Daarmee brengt Bobbejaanland de live experience van de film naar het park. “Het wordt een vervolg op de film, waarbij onze bezoekers op zoek gaan naar de overlevenden van het kamp van de jeugdbeweging,” aldus woordvoerder Peggy Verelst. “Dankzij de nauwe samenwerking met Jonas en productiehuis Potemkino, is het voor ons mogelijk om de verhaallijn echt door te trekken en zo heel dicht aan te leunen bij de film.” Het park gebruikt hiervoor originele attributen uit de film, tot zelfs het masker van hoofdpersonage Kai. Naast Toxic Waters, zijn ook scare zones Ghost Town en Plaza de Los Muertos terug van weggeweest. Griezelen doorheen het hele park dus. In deze verschillende zones liepen acteurs rond. Ongelooflijk hoe knap die omgetoverd waren tot griezels.


Elien (7 jaar): grootste mond/klein hartje/steeds minder schrik van verklede figuren. Elien vond de meeste versiering én acteurs geweldig. Wanneer ze niet té grellig waren, durfde ze er zelfs mee op te foto.

Lore (5 jaar): grote mond/kleinste hartje/nog altijd veel schrik van verklede figuren. Ik moest Lore regelmatig overtuigen dat het allemaal niet echt was. Voor kleine helden als Lore kan je een Anti-Monster Amulet vragen. Wanneer ze dit monster op de griezels richten, verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Wij waren zo'n Amulet vergeten te halen bij de inkom. Maar ik kan je garanderen: de griezels kunnen perfect zelf inschatten hoe ver ze kunnen gaan bij de verschillende kinderen (en volwassenen). Bij Elien kwamen ze wat dichterbij. Naar Lore wuifden ze van ver. Ik denk dat ze het in je ogen kunnen lezen, die griezels. :-)Van 10 uur tot 20u30 (het vuurwerk om 21 uur zagen we van uit onze auto) beleefden we een griezelige dag in Bobbejaanland. We hebben niet stilgezeten. En toch hebben we nog niet alles gedaan. Er is nog de dansshow Cabalgata de las Calaveras, iedere dag op Plaza de Los Muertos in Adventure Valley. Deze familievoorstelling brengt een verhaal over Dia de Los Muertos, de Mexicaanse Feestdag om de doden te eren. We zaten niet op de Viking Ride, Dino of de bootjes. We hadden geen tijd voor Kinderland. De kindjes zouden het niet erg vinden moesten we nog eens terug gaan. Als we dat in deze Herfstvakantie nog zouden doen, kan dat aan sterk verminderde prijs met ons inkomticket van gisteren.

Nog tot en met zondag 4 november is Bobbejaanland elke dag open van 10 tot 17 uur. Wil jij ook extra lang griezelen? Dat kan op de nocturne avonden die het park organiseert op 28, 31 oktober en 3 november. De Evil Spirits of the Past nemen dan Ghost Town over en in Kinderland komen de ergste nachtmerries uit je kindertijd naar boven in Childhood Fears. Het park is die dagen geopend tot 21 uur. De dag afsluiten doe je op Plaza de Los Muertos bij Party of the Dead, inclusief spectaculair vuurwerk!


Meer weten?

https://halloween.bobbejaanland.be