Het staat al maanden op voorhand op hun kalender, hemden worden gestreken, dassen geknoopt, typisch gekleurde rokjes en shorts worden aanget...

Feestdag voor de Vlaamse jeugdbewegingen

Het staat al maanden op voorhand op hun kalender, hemden worden gestreken, dassen geknoopt, typisch gekleurde rokjes en shorts worden aangetrokken. Op 19 oktober 2018 is het weer zo ver, Dag Van De Jeugdbeweging laat meer dan 250 000 jongeren hun jeugdbeweging vieren.

Dag van de Jeugdbeweging is de feestdag voor de Vlaamse jeugdbewegingen. Maar liefst 275.990 kinderen en jongeren engageren zich in het Vlaamse jeugdbewegingsleven. Op de Dag van de Jeugdbeweging zetten we hun inzet  jaarlijks in de kijker. Ook vele vrijwilligers en leiding , die zich week in week uit inzetten voor de ondersteuning van vele groepen, verdienen het om die dag in de bloemetjes gezet te worden. Jongeren trekken naar school, werk, … in jeugdbewegingskledij van een van de acht jeugdbewegingen, namelijk Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen.


Jongeren organiseren op eigen initiatief of met ondersteuning van jeugddiensten verschillende acties gaande van ontbijtacties, vieruurtjes, activiteiten,… om deze dag feestelijk te vieren. Iedereen komt enthousiast tezamen. Zo zorgt de Dag Van De Jeugdbeweging jaar na jaar voor verbodenheid en een uitzonderlijke groepssfeer die ook voor buitenstaanders duidelijk voelbaar is! U bent natuurlijk ook de hele dag welkom om op diverse locaties de sfeer mee te komen opsnuiven.

Kijk zeker hier voor een overzicht van leuke lokale initiatieven. Foto's?
Dag van de Jeugdbeweging