Claudia Jong en Kristof Devos brengen een gloednieuw prentenboek uit met het thema vriendschap: 'Max maakt een vriend'. Terwijl Max ...

Max maakt een vriend

Claudia Jong en Kristof Devos brengen een gloednieuw prentenboek uit met het thema vriendschap: 'Max maakt een vriend'. Terwijl Max een vriend in elkaar knutselt, maakt hij onbewust een échte vriend.


Max is net verhuisd. Al zijn speelgoed zit in dozen en mama heeft het veel te druk. ‘Ga naar buiten’, zegt ze. ‘Maak een vriend.’ Daar moet Max even over nadenken. Maak een vriend… Met een lampenkap, twee planken en een kleerhanger gaat hij aan de slag. De buurjongen komt over het hek loeren, maar voor hem heeft Max geen tijd. Hij wil zijn vriend afmaken!


"Als kind had ik weinig vrienden, meestal maar één vriendje of vriendinnetje. Toen ik 13 was schreef ik gedichten over eenzaamheid, heel zielig. Maar later ontdekte ik dat ik het niet bij me past om veel vrienden te hebben. En ik kreeg er trouwens steeds meer.
Voor kinderen die dit lezen: heb je nu weinig vrienden? Dat komt vast wel goed. Doe gewoon zoals Max. ;-)
", zegt Claudia Jong.


Meer weten?
https://www.eenhoorn.be/nl/max-maakt-een-vriend